CNA amână concursul pentru frecvenţa pe care a emis Click FM, până la lămurirea situaţiei juridice

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de marţi, să amâne concursul pentru frecvenţa 106,2 FM - pe care a emis Click FM, căruia CNA i-a retras licenţa pe 18 iulie 2013 -, până la soluţionarea situaţiei juridice a acesteia.

195 afișări
Imaginea articolului CNA amână concursul pentru frecvenţa pe care a emis Click FM, până la lămurirea situaţiei juridice

CNA amână concursul pentru frecvenţa pe care a emis Click FM, până la lămurirea situaţiei juridice

Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât, prin Decizia CNA numărul 477/2013, să organizeze, începând din 18 noiembrie, un concurs pentru atribuirea a 71 de frecvenţe radio. Între acestea se afla şi licenţa terestră a Click FM, care a fost retrasă de CNA pe 18 iulie.

Ulterior, societatea Radio City FM Bucureşti SRL a dat în judecată CNA şi a solicitat suspendarea executării Deciziei numărul 477, prin care frecvenţele radio (inclusiv frecvenţa Click FM) au fost scoase la concurs.

Printr-o decizie dată de Curtea de Apel din Bucureşti în data de 30 octombrie, instanţa a admis "cererea de suspendare provizorie" formulată de Radio City FM Bucureşti în contradictoriu cu CNA. Decizia Curţii de Apel nu are cale de atac.

De asemenea, instanţa a decis să dispună suspendarea provizorie a executării deciziei nr. 477 emise de CNA până la soluţionarea unei alte cereri prin care Radio City FM Bucureşti a cerut suspendarea deciziei CNA prin care a fost retrasă licenţa Click FM, cauză care se află tot pe rolul Curţii de Apel Bucreuşti.

Având în vedere decizia Curţii de Apel Bucureşti din 30 octombrie şi având în vedere că CNA nu poate ataca această decizie cu recurs, membrii Consiliului au decis în şedinţa de marţi să aducă la cunoştinţa tuturor societăţilor care s-au înscris la concursul pentru frecvenţa 106,2 FM că se amână concursul pentru această frecvenţă până la lămurirea situaţiei juridice în acest caz.

Printre societăţile înscrise la concursul pentru această frecvenţă se numără RCS&RDS (care concurează pentru mai multe frecvenţe din Bucureşti şi din ţară şi plănuieşte lansarea a două posturi de radio - Digi FM şi Digi Sport FM), societatea Antena 3 SA, care vrea să lanseze postul generalist Radio 3 FM în Bucureşti. O altă societate înscrisă la concursul CNA este Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa televiziunii România TV şi care vrea să lanseze un post de radio generalist în Bucureşti.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, pe 18 iulie, licenţa postului de radio Click FM, având în vedere că reprezentanţii acestuia nu au depus documentele necesare pentru prelungirea licenţei, în termenul legal.

CNA a reanalizat, pe 18 iulie, situaţia licenţei postului de radio Click FM. Potrivit şefului Biroului Licenţe-Autorizări din CNA, Răzvan Frînculescu, dosarul nu a fost completat cu o declaraţie notarială, precum şi cu certificatul fiscal din care să rezulte că, la data solicitării licenţei audiovizuale, societatea care solicita acordarea licenţei nu înregistra obligaţii restante la bugetul de stat. De asemenea, în urma monitorizări realizate de reprezentanţii CNA în perioada 2 - 5 iulie, a reieşit faptul că postul Click FM nu mai emitea, situaţia nefiind notificată de radiodifuzor.

Licenţa Click FM a expirat pe 22 mai, însă dosarul prin care societatea a cerut prelungirea licenţei a fost depus la CNA în timpul legal. Acesta a fost motivul pentru care CNA a acordat ulterior o perioadă de timp societăţii în cauză pentru a completa dosarul cu documentele necesare pentru prelungirea licenţei, documente care însă nu au fost depuse la CNA, potrivit membrilor Consiliului.

Postul de radio Click FM a funcţionat pe frecvenţa fostului post de radio City FM, începând din toamna anului 2011. La momentul respectiv, Adevărul Holding era controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu. În 2012, Adevărul Holding a fost preluat de omul de afaceri Cristian Burci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici