CNA: Prima TV, somată pentru difuzarea unor reluări nemarcate ale emisiunii "Miss fata de la ţară"

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să someze public Prima TV, pentru o serie de reluări ale primului sezon al emisiunii "Miss fata de la ţară", din 2010, care nu au fost marcate de postul de televiziune ca fiind redifuzări.

314 afișări
Imaginea articolului CNA: Prima TV, somată pentru difuzarea unor reluări nemarcate ale emisiunii "Miss fata de la ţară"

CNA: Prima TV, somată pentru difuzarea unor reluări nemarcate ale emisiunii "Miss fata de la ţară"

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, în şedinţa de joi, o reluare a primului sezon din "Miss fata de la ţară" din 2010, care a fost difuzată pe 15 iulie, în intervalul orar 20.31 - 22.14.

Astfel, pe durata difuzării acestui reality-show, postul de televiziune nu a specificat faptul că emisiunea este o redifuzare, în niciun moment. De asemenea, în alte cinci ediţii ale emisiunii, difuzate pe 10 iunie, în intervalul orar 20.27 - 22.00, 17 iunie, în intervalul orar 20.28 - 22.00, 24 iunie, intervalul orar 20.31 - 22.06, 1 iulie, în intervalul orar 20.25 - 22.01, şi 8 iulie, intervalul orar 20.28 - 22.06, nu s-a precizat în niciun moment că sunt redifuzări.

Smiley, Mihai Mitoşeru, Gina Pistol, Dana Săvuică, Dan Bordeianu şi Marcel Pavel au fost vedetele din prima ediţie a emisiunii, care au avut misiunea să aleagă cele mai frumoase fete, care să participe la finala "Miss fata de la ţară". Potrivit raportului de monitorizare, reluările ediţiilor "Miss fata de la ţară", din 2010, continuă pe postul de televiziune Prima TV şi nu s-a prezentat încă emisiunea finală, în care s-a desemnat câştigătoarea titlului de Miss, singura ediţie care, la vremea difuzării iniţiale, a fost transmisă în direct.

În acest context, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au decis, cu unanimitate de voturi, să someze public postul de televiziune Prima TV. Decizia a fost luată în baza articolului 78, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, conform căruia, "la difuzarea în reluare a programelor se va face menţiunea «Reluare» pe întreaga durată a difuzării acestora, cu excepţia operelor cinematografice".

La şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului au participat Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici