Compozitorul de muzică de film Armando Trovajoli, numit şi "vocea Romei" a murit

Compozitorul italian Armando Trovajoli, numit şi "vocea Romei", care a scris muzica pentru aproape 300 de filme, printre care celebrul "Parfum de femeie", a murit la vârsta de 95 de ani, informează BBC.

1125 afișări
Imaginea articolului Compozitorul de muzică de film Armando Trovajoli, numit şi "vocea Romei" a murit

Compozitorul de muzică de film Armando Trovajoli, numit şi "vocea Romei" a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De-a lungul carierei sale, Trovajoli a lucrat cu mari muzicieni de jazz, inclusiv Duke Ellington, Louis Armstrong şi Miles Davis.

Cel mai celebru cântec al său este o serenadă romantică pentru Roma, "Roma nun fa' la stupida stasera" - tradus "Roma, nu fi proastă în seara asta" - care este atât de populară printre turişti încât a devenit imnul neoficial al oraşului. Primarul Romei, Gianni Alemanno, i-a adus un omagiu artistului. Compozitorul a murit în urmă cu câteva zile dar văduva sa, Mariapaola, a anunţat recent acest lucru.

Printre filmele pentru care a realizat coloana sonoră se numără "Two Women", cu Sophia Loren, "Parfum de femeie" şi "Bitter Rice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici