Concert coral "Wagner-Verdi II", miercuri, la Ateneul Român

Filarmonica "George Enescu" prezintă miercuri, ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, al doilea concert coral dedicat anului Giuseppe Verdi – Richard Wagner, susţinut de Corul Filarmonicii, dirijat de Iosif Ion Prunner.

255 afișări
Imaginea articolului Concert coral "Wagner-Verdi II", miercuri, la Ateneul Român

Concert coral "Wagner-Verdi II", miercuri, la Ateneul Român (Imagine: Andrei Pungovschi/ Arhiva Mediafax Foto)

Concertul va avea loc la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Solişti sunt Lavinia Mamot, Cleopatra David, Mădălina Stan, Iulia Artamanov, Andreia Petrea, Adrian Dumitru, Răzvan Georgescu, Marius Nine, Constantin Cocris. La pian va cânta Simona Burneci, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Despre acest concert, Iosif Ion Prunner, dirijorul corului Filarmonicii "George Enescu" afirma: "Vă propun să ne gândim la ideea de model şi de dualism, pe care le-am preluat în timp de la Daniel Barenboim. Desigur, pentru pianistul şi dirijorul menţionat, nici Wagner nici Verdi nu au fost modele. Dar i-a interpretat pe amândoi cu o înţelegere perfectă a spiritului şi a formei".

Corul Filarmonicii "George Enescu" a fost înfiinţat în anul 1950. Odată cu apariţia Corului a avut loc o adevărată transformare a perceptiei publicului asupra muzicii clasice. Printr-o activitate susţinută şi variată – oratorii, misse, motete, concerte a capella – ansamblul vocal a interpretat toate capodoperele genului, de la Monteverdi la Bach, de la Haydn la Brahms, şi până la cele mai avangardiste opusuri ale muzicii contemporane.

În anul 1995, Corul Filarmonicii "George Enescu" a avut posibilitatea de a colabora cu marele compozitor polonez Krzysztof Penderecki, iar în 1998 a realizat împreună cu Orchestre Nationale de France şi Lawrence Foster o variantă de concert a operei "Oedipe" de George Enescu, în cadrul Festivalului Internaţional omonim.

Începând cu anul 1997, Corul Filarmonicii este condus de dirijorul şi pianistul Iosif Ion Prunner, membru şi continuator al unei familii renumite de muzicieni şi oameni de cultură din România. Acesta încurajează atât explorarea continuă a literaturii muzicale vocale din toate epocile, cât şi prezentarea de recitaluri de lied, susţinute de membrii Corului.

Biletele pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Ateneului Român, de marţi până vineri între orele 12.00 şi 19.00 sau sâmbătă şi duminică între 16.00 şi 19.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici