Concurs de design pentru crearea unei zone eco wi-fi, până pe 30 noiembrie

Tineri cu vârste între 18 şi 35 de ani, studenţi, proaspăt absolvenţi sau practicieni în domeniul arhitecturii sau designului, sunt invitaţi să creeze o "zonă eco wi-fi", până pe 30 noiembrie, în cadrul unui concurs organizat de Eco-Rom Ambalaje, cu premii în valoare totală de 2.500 de euro.

360 afișări
Imaginea articolului Concurs de design pentru crearea unei zone eco wi-fi, până pe 30 noiembrie

Concurs de design pentru crearea unei zone eco wi-fi, până pe 30 noiembrie (Imagine: Shutterstock)

Zona eco wi-fi se doreşte a fi un spaţiu inedit de relaxare, cu elemente realizate din materiale reciclate, cu o zonă high tech, unde trecătorii îşi pot încărca telefonul, laptopul sau tableta prin intermediul instalaţiilor cu celule fotovoltaice şi unde pot avea acces gratuit la internet. În plus, această zonă trebuie să evidenţieze importanţa colectării separate şi a reciclării deşeurilor de ambalaje prin prezenţa mesajelor eco şi a spaţiilor special amenajate pentru separarea deşeurilor.

Proiectele înscrise trebuie să exceleze prin calităţile lor estetice, dar şi să respecte cerinţele funcţionale şi de buget, astfel încât să ofere o soluţie durabilă, uşor de adaptat şi implementat în cât mai multe zone din ţară, chiar de către tinerii arhitecţi care le-au propus.

Câştigătorul marelui premiu va primi 1.500 de euro şi şansa de a transforma în realitate propriul proiect de amenajare, iar participanţii clasaţi pe locurile II şi III vor câştiga 700 şi respectiv 300 de euro.

Zona eco wi-fi va fi amenajată în oraşul câştigător al competiţiei Oraşul Reciclării din 2014, organizată tot de Eco-Rom Ambalaje. Anul acesta, prima ediţie a acestei competiţii a fost câştigată de municipiul Tulcea.

Concursul Eco Wi-fi Zone Design este promovat şi susţinut de Ordinul Arhitecţilor din România.

Pentru regulamentul concursului, alte informaţii suplimentare despre competiţie, precum şi realizarea înscrierilor în concurs, cei interesaţi pot accesa www.ColecteazaSelectiv.ro în perioada 5 - 30 noiembrie 2013.

Eco-Rom Ambalaje implementează şi dezvoltă în România un sistem de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje ce vizează atât agenţii economici, cât şi populaţia. În prezent, aproximativ 45 la sutădin populaţia României - circa 9 milioane de români - au acces la sistemul de colectare selectivă prin cele aproximativ 17.500 pubele colorate puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici