Concursul "Le Grand Prix de l’Opéra", în perioada 19 - 22 august, la Bucureşti

Solişti din peste 15 ţări vor concura la cea de-a treia ediţie a "Le Grand Prix de l’Opéra", un concurs internaţional de canto de la Opera Naţională Bucureşti, care se va desfăşura în perioada 19 - 22 august, accesul publicului fiind liber.

183 afișări
Imaginea articolului Concursul "Le Grand Prix de l’Opéra", în perioada 19 - 22 august, la Bucureşti

Concursul "Le Grand Prix de l’Opéra", în perioada 19 - 22 august, la Bucureşti (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Din juriu fac parte, printre alţii, Marc Adam - director artistic al Operei din Nisa, John Allison - redactor-şef al revistei Opera din Londra, Aviel Cahn - director artistic, Opera Flamandă din Belgia, şi Gianni Tangucci - vicepreşedinte, Accademia Operei din Florenţa.

Competiţia se înscrie, prin noul său concept, în linia competiţiilor acreditate de Federaţia Mondială a Concursurilor Internaţionale de Muzică, cu sediul la Geneva. Obiectivele concursului sunt descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera bucureşteană şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional, în contextul potenţării valorilor naţionale.

Prima etapă a concursului, la care cel mai vârstnic concurent are 34 de ani, iar cel mai tânăr 21, va avea loc pe 19 august, începând cu ora 10.00. Semifinala acestuia este progranmată pentru 20 august, ora 11.00, iar gala de premiere, pentru 22 august, ora 19.00. Spectatorii pot participa la oricare dintre etapele publice ale concursului.

Locul I va fi premiat cu suma de 6.000 de euro, locul al II-lea, cu 3.000 de euro, iar locul al III-lea, cu 1.500 de euro. Printre alte distincţii acordate soliştilor se numără premiul de excelenţă Italia, pentru interpretarea unei arii de un compozitor italian, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Ambasada Italiei la Bucureşti, premiul de excelenţă Rossia, pentru interpretarea unei arii de un compozitor rus, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Ambasada Rusiei la Bucureşti, premiul de excelenţă Germania, pentru interpretarea unei arii de un compozitor german, în valoare de 1.000 de euro, oferit de Ambasada Germaniei la Bucureşti, şi premiul special al juriului, în valoare de 1.000 de euro, care poate fi oferit pentru cea mai bună interpretare a unui tânăr solist.

La acestea se pot adăuga alte premii speciale şi contracte cu instituţii muzicale de prestigiu din Europa, iar câştigătorul premiului I nu va mai putea participa la ediţiile viitoare ale acestui concurs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici