Cornel Nistorescu - noul director al Cotidianul, Adrian Ursu - director editorial Realitatea TV

Cornel Nistorescu va prelua, de la 1 august, conducerea ziarului Cotidianul, în timp ce Adrian Ursu, redactorul-şef al publicaţiei, a fost numit director editorial al Realitatea TV, urmând să realizeze în continuarea emisiunea "Ora de foc" la acelaşi post, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

245 afișări
Imaginea articolului Cornel Nistorescu - noul director al Cotidianul, Adrian Ursu - director editorial Realitatea TV

Adrian Ursu (Imagine: Oana Fofiu/Mediafax Foto)

"Deocamdată nu există un nou redactor-şef. Nistorescu va hotărî dacă vreunul dintre redactorii-şefi adjuncţi va prelua funcţia. Până atunci, conducerea efectivă va fi asigurată de Nistorescu", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Ursu.

Cofondator al trustului de presă Expres, Cornel Nistorescu a condus revista cu acelaşi nume, iar în 1997 a devenit directorul cotidianului Evenimentul zilei. De asemenea, Nistorescu s-a numărat printre fondatorii primului post naţional privat de radio din România, Europa FM, dar şi ai postului local de radio Total FM. Cornel Nistorescu este, de mai mulţi ani, unul dintre principalii colaboratori ai postului de televiziune Realitatea TV.

Adrian Ursu este absolvent al Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. În perioada 1992 - 2005, el a ocupat funcţiile de reporter parlamentar, ziarist de investigaţie, corespondent de război (Irak, Iugoslavia, Serbia, Kosovo şi Afganistan), şef departament Politic şi redactor-şef adjunct la Adevărul. Din 2005 până în decembrie 2007, Ursu a ocupat poziţia de redactor-şef al cotidianului Gândul. De asemenea, Ursu s-a remarcat ca realizator de emisiuni la TVR, Radio România Actualităţi şi Realitatea TV. Din februarie 2008, Ursu face parte din Consiliul Editorial al Cotidianul, iar în septembrie 2008, el a fost numit redactor-şef al Cotidianul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici