Cosmina Stratan, despre Shooting Stars: Este o experienţă benefică pentru cariera oricărui actor

Cosmina Stratan, care a primit luni seară unul dintre trofeele Shooting Stars 2014, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, spune, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că prezenţa la acest program reprezintă o experienţă benefică pentru cariera oricărui actor.

225 afișări
Imaginea articolului Cosmina Stratan, despre Shooting Stars: Este o experienţă benefică pentru cariera oricărui actor

Cosmina Stratan, despre Shooting Stars: Este o experienţă benefică pentru cariera oricărui actor (Imagine: www.romania-insider.com)

Cosmina Stratan şi Maria Drăguş se numără printre cei 10 actori care au primit luni seară, din mâinile celebrilor artişti Stellan Skarsgård şi Bruno Ganz, trofeele programului Shooting Stars 2014, dedicat tinerelor talente europene, care s-a desfăşurat între 8 şi 10 februarie, la Berlin.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Cosmina Stratan, actriţa premiată cu distincţia pentru cea mai bună interpretare feminină la Cannes în 2012, s-a aflat zilele acestea şi în centrul atenţiei la Festivalul de Film la Berlin, fiind unul dintre cei 10 tineri actori europeni selectaţi în prestigiosul program internaţional Shooting Stars.

Întâlniri cu directori şi agenţi de casting, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională şi o gală plină de strălucire s-au numărat printre cele mai importante momente ale programului ajuns la cea de-a 17-a ediţie (8-10 februarie).

"Întâlnirile pe care le are un actor de obicei cu agenţi şi directori de casting în câteva luni bune s-au întâmplat la Berlin în trei zile. Este o experienţă extrem de benefică pentru cariera oricărui actor. Am avut şansa să formăm repede o echipă, nu doar pe hârtie, şi să ne bucurăm de tot ceea ce a avut de oferit Shooting Stars ca într-un carusel. Am fost cronometraţi şi răsfăţaţi. E mare lucru să te simţi mândru de nişte oameni pe care îi ştii de două zile şi, poate, unul dintre cele mai emoţionante momente ale programului a fost atunci când ne-am dat seama cu toţii că am vrea sa fim colegi cândva", a spus Cosmina despre experienţa ei la Shooting Stars.

"Cosmina domină prin emoţii. În «După dealuri», joacă cu o precizie incredibilă şi personajul ei transmite un sentiment foarte puternic", a declarat juriul care a realizat selecţia celor 10 actori la Shooting Stars.

Programul intensiv de trei zile a culminat cu ceremonia de decernare a Premiilor Shooting Stars de la Berlinale Palast, luni seară. Cele 10 tinere talente au fost introduse pe scenă de Stellan Skarsgård şi Bruno Ganz, protagoniştii filmului "Kraftidioten - In Order of Disappearance", aflat în competitie.

Ţinutele vestimentare la cele mai importante evenimente din cadrul programului au fost asigurate de Maria Lucia Hohan, Stephan Pelger şi atelierul 109.

Alături de Cosmina, din programul de anul acesta au mai făcut parte Danica Curcic ("On The Edge", Danemarca), Maria Dragus ("Summer Outside", Germania), Miriam Karlkvist ("South Is Nothing", Italia), Marwan Kenzari ("Wolf", Olanda), Jakob Oftebro ("Victoria", Norvegia), Mateusz Kościukiewicz ("In The Name Of", Polonia), Nikola Rakocevic ("Circles", Serbia), Edda Magnason ("Waltz For Monica", Suedia), George MacKay ("For Those In Peril", Marea Britanie).

Printre participanţi s-a numărat actriţa de origine română Maria Victoria Drăguş, cunoscută pentru rolul din filmul "Panglica albă/ Das Weisse Band", în regia lui Michael Haneke.

Programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).

Tinerii au fost selectaţi dintr-un număr de 27 de nominalizati, propusi de organizaţiile membre ale EFP.

Prezenţa Cosminei Stratan în cadrul programului Shooting Stars a fost sprijinită de Centrul Naţional al Cinematografiei şi de Institutul Cultural Român de la Berlin.

Cosmina Stratan s-a născut în 1984, la Iaşi, şi a studiat jurnalismul în oraşul natal - care este şi oraşul în care s-a născut Cristian Mungiu -, după care a studiat actoria la Bucureşti. A jucat în câteva scurtmetraje în timpul studenţiei şi a practicat jurnalismul înainte să debuteze în lungmetraj cu rolul din filmul "După dealuri", al lui Mungiu. În prezent, ea joacă în serialul "Rămâi cu mine", produs şi difuzat de televiziunea HBO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici