Cotidianul elveţian Le Temps, scos la vânzare

Acţionarii cotidianului elveţian Le Temps au anunţat, marţi seară, că intenţionează să îşi vândă participaţiile în această publicaţie de referinţă din Elveţia Romandă.

51 afișări
Imaginea articolului Cotidianul elveţian Le Temps, scos la vânzare

Cotidianul elveţian Le Temps, scos la vânzare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Ţinând cont de provocările structurale majore care se prezintă astăzi în mass-media, un acţionar majoritar va putea să ia mai uşor cele mai bune decizii pentru a asigura perenitatea şi dezvoltarea acestui cotidian", au anunţat grupurile Ringier şi Tamedia într-un comunicat comun.

Ambele companii deţin fiecare 46,2% din totalul acţiunilor, restul până la 100% fiind deţinut de bancherul Claude Demole, cotidianul francez Le Monde (2,1%) şi angajaţii ziarului.

Ringier şi Tamedia spun că doresc să găsească un cumpărător credibil, capabil să administreze Le Temps şi să îl dezvolte.

"Dacă nicio ofertă convingătoare nu va fi reţinută, atunci ori Tamedia, ori Ringier va examina posibilitatea de a cumpăra participaţia celuilalt" acţionar, se afirmă în acelaşi comunicat comun.

Apărut în 1998, prin fuzionara cotidienelor Le Journal de Genève, La Gazette de Lausanne şi Le Nouveau Quotidien, ziarul Le Temps are sediul la Geneva. Tipărit în 39.716 exemplare, acest cotidian are 272.000 clienţi pentru versiunea sa digitală. Numărul cititorilor săi este de 115.000 de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici