Cristi Puiu va fi omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo

Regizorul Cristi Puiu va fi omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo (16 - 24 august), după ce, în urmă cu trei ani, a fost preşedintele juriului la acest eveniment.

224 afișări
Imaginea articolului Cristi Puiu va fi omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo

Cristi Puiu (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Secţiunea "Omagiu" a festivalului este dedicată unor autori a căror "viziune creativă lipsită de compromis a zdruncinat multe tabuuri în film şi în societate şi a atras atenţia atât a publicului, cât şi a criticii". Programul se desfăşoară între 19 şi 23 august şi include proiecţiile lungmetrajelor "Marfa şi banii" (2001), "Moartea domnului Lăzărescu" (2005), "Aurora" (2010), seria de filme experimentale "Trois exercices d'interpretation" (2012) şi scurtmetrajele "Coffee and Cigarettes" (2004) şi "Before Breakfast" (1995).

Cristi Puiu a fost preşedintele juriului la cea de-a 16-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Sarajevo, informează sff.ba.

Cristi Puiu a debutat în lungmetraj în 2001, cu filmul "Marfa şi banii", care i-a avut în distribuţie pe Alexandru Papadopol şi Dragoş Bucur. A câştigat Ursul de Aur pentru scurtmetraj cu "Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea", în 2004, iar al doilea lungmetraj al său, "Moartea domnului Lăzărescu", a primul premiul Un Certain Regard, la Cannes, în 2005. În 2010, cel de-al treilea lungmetraj pe care îl semnează, "Aurora", a avut premiera mondială în secţiunea Un Certain Regard de la Cannes.

Proiecţiile de la Sarajevo vor fi urmate de sesiuni de întrebări şi răspunsuri. De asemenea, tinerii artişti care participă în Talent Campus la Sarajevo vor avea ocazia să se întâlnească cu Cristi Puiu.

Printre artiştii omagiaţi la Sarajevo Film Festival, de-a lungul timpului, s-au numărat Steve Buscemi (2000), Mike Leigh (2001), Stephen Frears (2002) şi Bruno Dumont (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici