Cristoiu: Aş refuza hotărât şefia TVR; pledez pentru Robert Turcescu

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a discutat cu nimeni oficial despre o eventuală numire a sa la şefia TVR, dar ar refuza hotărât o propunere în acest sens şi că pledează în continuare pentru numirea lui Robert Turcescu la conducerea Televiziunii Române.

92 afișări
Imaginea articolului Cristoiu: Aş refuza hotărât şefia TVR; pledez pentru Robert Turcescu

Cristoiu: Aş refuza hotărât şefia TVR; pledez pentru Robert Turcescu (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă a fost contactat pentru a i se propune numirea la conducerea Societăţii Române de Televiziune (SRTv), Ion Cristoiu a spus: "Nu a discutat nimeni cu mine oficial în legătură cu asta".

"În legătură cu acea stenogramă - este un taifas, nu-mi dau seama între cine şi cine -, ea conţine o iluzie şi anume că eu i-aş fi ajutat pe cei de la PDL în vreun moment al vieţii mele. Eu pledez în continuare pentru Robert Turcescu şi pentru generaţia lui. El poate aduce o generaţie mult mai tânără la televiziune", a spus Ion Cristoiu în legătură cu stenograma unei discuţii din PDL publicată marţi de Academia Caţavencu, în care se spune "Cristoiu ne-a susţinut pe faţă. În plus e şi inventatorul presei româneşti".

Totodată, Ion Cristoiu a mai spus că ar refuza "hotărât" să conducă Televiziunea Publică.

"Dacă m-ar chema cineva, aş refuza hotărât pentru că s-ar crea impresia catastrofală şi falsă a unei negustorii între mine şi Traian Băsescu. Eu nu fac negustorii cu nimeni şi cred că nici Traian Băsescu nu face asemenea negustorii, domnia sa dorind să fie iubit sincer", a mai spus Ion Cristoiu.

Surse democrat-liberale au declarat săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că PDL ia în calcul să propună la şefia Televiziunii Române, după respingerea raportului de activitate pe 2008 al instituţiei, pe Rodica Culcer sau Robert Turcescu, şefia Radioului Public urmând să revină UDMR. Potrivit aceloraşi surse, ambele propuneri ale PDL iau în calcul faptul că cei doi jurnalişti au experienţă în domeniul televiziunii.

Pe de altă parte, la sfârşitul lui ianuarie, Robert Turcescu a declarat, într-un interviu pentru Academia Caţavencu, că Rodica Culcer va fi noul preşedinte-director general al TVR, însă jurnalista a declarat, tot atunci, pentru MEDIAFAX, că nu i-a fost făcută o astfel de propunere şi nici nu şi-a exprimat dorinţa de a ocupa acest post.

Afirmaţia lui Robert Turcescu a fost făcută în contextul în care numele lui a fost unul dintre cele vehiculate în presă pentru a ocupa funcţia de preşedinte-director general (PDG) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici