Dan Chişu pregăteşte filmul "Aniversarea", cu Mircea Albulescu

Producătorul şi regizorul Dan Chişu se află în plin proces de producţie a peliculei "Aniversarea", al şaptelea lungmetraj al său, filmările fiind programate să se încheie la data de 2 iulie, a declarat cineastul pentru MEDIAFAX.

435 afișări
Imaginea articolului Dan Chişu pregăteşte filmul "Aniversarea", cu Mircea Albulescu

Dan Chişu pregăteşte filmul "Aniversarea", cu Mircea Albulescu (Imagine: Laszlo Raduly/Publimedia)

Drama de familie "Aniversarea/ The Birthday Party", al cărei scenariu este semnat tot de Dan Chişu, îl are ca protagonist pe Mircea Albulescu, din distribuţie făcând parte şi Rodica Lazăr, Simona Bondoc, Răzvan Vasilescu, Emilia Dobrin, Lucian Ifrim şi Rodica Lazăr.

Familia se adună cu ocazia zilei de naştere a lui Radu, care împlineşte 94 de ani, iar seara sfârşeşte prin a fi tulburată de discuţii despre întâmplări din trecut, cu păreri contradictorii, având în vedere diferenţele dintre generaţiile adunate la petrecere.

"Filmările au început pe 8 iunie şi se vor încheia în 2 iulie. Filmăm în fiecare zi, în fosta casă de modă de lângă hotelul Hilton, de la 7 dimineaţa la 7 seara", a spus Dan Chişu, completând că pelicula va fi lansată, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.

"Aniversarea" a primit suma de 642.000 de lei din partea Centrului Naţional al Cinematografiei, acesta fiind al doilea proiect cinematografic al lui Dan Chişu selectat de CNC pentru a primi finanţare, după ce, în 2008, proiectul său "Ursul" a primit suma de 990.000 de lei din partea aceleiaşi instituţii.

Bugetul pentru producţia "Aniversarea" este estimat la 900.000 de euro.

Dan Chişu, născut pe 21 iulie 1955, la Brăila, este actor, regizor, scenarist şi fondator al Festivalului de Film DaKino, dedicat scurtmetrajelor. A regizat şase lungmetraje: "WebSite Story" (2010), "Ursul" (2011), "Şi caii sunt verzi pe pereţi" (2012), "Déjà Vu" (2013), "Bucureşti Non Stop" (2015) şi "YouTube Bazaar" (2015). Una dintre iniţiativele lui Dan Chişu este şi evenimentul Noaptea Devoratorilor de Publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici