Dezvăluiri despre jurnaliştii de la News of the World ar putea bloca achiziţionarea de către Murdoch a companiei BSkyB

Conducerea trustului britanic News International ştia din 2007 despre practica interceptărilor telefonice de către jurnalişti şi a încercat să acopere aceste acţiuni, iar dezvăluirile riscă să blocheze achiziţionarea de către Rupert Murdoch a companiei de telecomunicaţii prin satelit BSkyB.

230 afișări
Imaginea articolului Dezvăluiri despre jurnaliştii de la News of the World ar putea bloca achiziţionarea de către Murdoch a companiei BSkyB

Dezvăluiri despre jurnaliştii de la News of the World ar putea bloca achiziţionarea de către Murdoch a companiei BSkyB

În acest context, surse de la Biroul premierului britanic au confirmat că avocaţii Guvernului elaborează o strategie pentru a bloca contractul de nouă miliarde de lire sterline (10,1 miliarde de euro) pentru achiziţionarea companiei de telecomunicaţii prin satelit BSkyB, conform ediţiei online a ziarului The Independent.

În condiţiile în care vicepremierul liberal-democrat Nick Clegg a ameninţat că ar putea renunţa la alianţa cu conservatorii pentru a se asocia cu laburiştii în scopul blocării tranzacţiei, o sursă guvernamentală a declarat: "Lucrăm la un plan de suspendare a acordului în paralel cu investigaţia poliţiei".

Ziare ale trustului News International au dezvăluit că un raport intern din 2007 descoperise că interceptarea telefoanelor de către jurnalişti era o practică foarte răspândită la News of The World şi că anchetatorii primiseră mită.

Un membru al Consiliului de Administraţie al trustului media declarase chiar că raportul intern era ca "o bombă cu ceas".

Schimbarea de poziţie a Guvernului faţă de achiziţionarea pachetului majoritar al companiei de comunicaţii prin satelit BSkyB îl pune într-o situaţie penibilă pe premierul David Cameron, care declarase săptămâna trecută că nu poate bloca tranzacţia.

Mai mulţi politicieni liberal-democraţi au dezvăluit că vicepremierul Nick Clegg ar putea susţine moţiunea laburistă care prevede suspendarea tranzacţiei, în cazul în care ministrul Culturii, Jeremy Hunt, nu va bloca el însuşi acordul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici