Diaconescu: Suspendarea licenţei PRO TV Chişinău nu este un caz fericit

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, la videochat-ul www.stirileprotv.ro, răspunzând unei întrebări, că suspendarea licenţei PRO TV Chişinău "nu este un caz fericit" şi că o astfel de atitudine a autorităţilor din R. Moldova nu este normală într-un stat cu aspiraţii europene.

114 afișări
Imaginea articolului Diaconescu: Suspendarea licenţei PRO TV Chişinău nu este un caz fericit

Diaconescu: Suspendarea licenţei PRO TV Chişinău nu este un caz fericit

Întrebat despre recenta decizie de suspendare a licenţei PRO TV Chişinău şi despre faptul că un alt post a fost percheziţionat de autorităţi, Diaconescu a răspuns că un stat cu aspiraţii europene trebuie să respecte valorile specifice ale spaţiului în care tinde să ajungă.

"Suspendarea licenţei PRO TV Chişinău nu este un caz fericit", a spus Diaconescu, menţionând că în legătură cu acest lucru s-a pronunţat şi comisarul european pentru politica de vecinătate a Uniunii Europene, Benita Ferrero-Waldner.

Întrebat ce decizie va lua România, în relaţia cu Republica Moldova, dacă la putere, în această ţară, vor veni comuniştii, Diaconescu a răspuns că "indiferent cine vine la putere, se păstrează pe masa dialogului politic pachetul european".

La sfârşitul lui 2008, Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a refuzat să prelungească, de drept, licenţa PRO TV în Republica Moldova, aşa cum prevede legea, postul de televiziune anunţând că va ataca în instanţă decizia şi că va folosi toate căile legale pentru a-şi proteja drepturile şi interesele.

Ulterior, CCA a declarat că licenţa postului de televiziune nu poate fi prelungită de drept deoarece a fost eliberată în baza vechii legi a audiovizualului. Consiliul a anunţat că amână reînnoirea licenţei până după alegeri.

Pro TV a contestat în instanţă refuzul CCA de prelungire a licenţei, iar Curtea de Apel a respins acţiunea. PRO TV Chişinău a făcut recurs la Curtea Supremă de Justiţie. Licenţa PRO TV a expirat la 23 decembrie, dar postul continuă să emită până la eliberarea noii licenţe.

Europarlamentarul Maria Petre a iniţiat în Parlamentul European o declaraţie scrisă pentru susţinerea dreptului de prelungire a licenţei canalului de televiziune PRO TV din Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici