Dinu Patriciu a cumpărat un post de radio, intenţionând să înfiinţeze o reţea radio locală

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, într-o conferinţă de presă care a avut loc joi, că a cumpărat un post de radio pe care intenţionează să-l integreze într-o reţea radio locală.

541 afișări
Imaginea articolului Dinu Patriciu a cumpărat un post de radio, intenţionând să înfiinţeze o reţea radio locală

Dinu Patriciu a cumpărat un post de radio, intenţionând să înfiinţeze o reţea radio locală (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Va fi vorba de o reţea de posturi locale de radio. Am început deja achiziţiile, care vor continua şi în următoarele două luni", a declarat Patriciu în conferinţa de presă.

Întrebat dacă este vorba de achiziţia postului de radio City FM, Dinu Patriciu a declarat că numele radioului nu este important, deoarece va fi integrat într-o reţea şi va începe să emită cu o nouă titulatură.

"Nu are nicio importanţă numele, pentru că, de fapt, cumperi o infrastructură, o licenţă", a declarat Patriciu.

"Nu e important numele radioului, deoarece oricum va emite sub un alt nume într-o reţea", a repetat şi Peter Imre, directorul general al Adevărul Holding.

Pe 12 octombrie 2010, când Adevărul Holding a primit licenţa de la CNA pentru a-şi lansa televiziunea Adevărul TV, Peter Imre a declarat că trustul intenţionează să îşi lanseze şi o reţea de radio.

Peter Imre a declarat atunci în şedinţa CNA: "Dorim să transformăm Adevărul Holding într-o fabrică de conţinut. Considerăm televiziunile, ziarele, fiecare ca un canal de distribuţie". "Având 40 de redacţii astăzi în ţară, cu Adevărul de Seară, şi Adevărul, la Bucureşti, credem că putem să dezvoltăm o reţea de televiziuni locale, eventual radio local, în aşa fel încât să avem un plus de media integrat. Vrem să avem 40 de staţii locale de televiziune, cu care să parteneriem într-un fel, unele să le cumpărăm, ca să putem acoperi ştiri locale şi naţionale", a explicat Imre.

De altfel, dorinţa Adevărul Holding de a-şi dezvolta o divizie de radio a fost evidentă încă din iunie 2010, când Alexandru Sassu a fost numit director al diviziei de radio şi televiziune a trustului Adevărul Holding.

Reprezentanţii CNA au declarat, joi, pentru MEDIAFAX că Adevărul Holding nu a notificat la CNA că ar fi intrat în acţionariatul vreunei staţii de radio.

Trustul Adevărul, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, are în portofoliu cotidianul Adevărul, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum şi cotidianul Blik din Ucraina, colecţiile de carte de lux Adevărul, dar şi un număr mare de suplimente şi produse complementare. Divizia internaţională a grupului mai cuprinde redacţii în Spania şi Italia, înfiinţate în 2007. Totodată, Adevărul Holding editează Forbes România şi revista Tango.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici