Directorul FITS: Record absolut de spectatori la cea de-a XXI-a ediţie a festivalului

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) s-a încheiat duminică noaptea, iar directorul manifestării, Constantin Chiriac, a anunţat că evenimentul a înregistrat "un record absolut de spectatori", transmite corespondentul MEDIAFAX.

84 afișări
Imaginea articolului Directorul FITS: Record absolut de spectatori la cea de-a XXI-a ediţie a festivalului

Directorul FITS: Record absolut de spectatori la cea de-a XXI-a ediţie a festivalului (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Mediafax Foto)

Cea de-a XXI-a ediţie a FITS s-a încheiat cu mai multe spectacole desfăşurate în zona centrală a oraşului.

Astfel, în Piaţa Mare a oraşului au urcat pe scenă membrii trupei Dubioza Kolektiv din Bosnia şi Herţegovina şi au încins atmosfera timp de o oră. Piesele rock cu influenţe folclorice au încântat publicul, care a aplaudat îndelung.

"Nu i-am mai auzit până acum, dar sunt minunaţi. Au umor", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, una dintre tinerele prezente în Piaţa Mare la concert.

Sute de copii, dar şi oameni mari şi chiar vârstnici s-au bucurat apoi de un spectacol inedit - "Invazia insectelor".

Insecte de 8-12 metri înălţime - furnici, o libelulă, un păianjen, o plantă carnivoră, dar şi o lăcustă - s-au plimbat prin piaţa centrală a municipiului Sibiu, printre spectatori, combinaţia de maşinărie uriaşă, muzică şi lumini creând un efect impresionat pentru toată lumea.

Cu câteva minute înainte de miezul nopţii, zeci de mii de spectatori au asistat la un impresionant foc de artificii, care a durat mai bine de un sfert de oră.

"S-a bătut un record absolut. Zilele următoare vă vom da cifrele exacte de spectatori. Trebuie să facem o mare plecăciune cerului senin că a ţinut cu noi, că am avut o vreme extraordinară şi toate spectacolele s-au bucurat de un aflux extraordinar de public", a declarat, duminică noaptea, într-o conferinţă de presă, directorul FITS, Constantin Chiriac.

El a anunţat că a XXII-a ediţie a festivalului va avea loc între 12 şi 21 iunie 2015, programul ediţiei fiind pregătit în proporţie de 80 la sută.

"Sunt nenumărate contracte, cu zecile, încheiate în aceste zile", a spus Chiriac.

Directorul FITS a mulţumit tuturor celor "care au făcut posibil acest eveniment unic" .

Festivalul a început în 6 iunie şi a inclus 381 de evenimente, la care au participat 2.500 de artişti din 72 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici