Documentarul "Licu, o poveste românească" are premiera naţională la Festivalul One World România

Documentarul "Licu, o poveste românească", regizat de Ana Dumitrescu, recompensat cu marele premiu la Festivalul Dok Leipzig 2017, are premiera naţională la Festivalul One World România 2018, care se desfăşoară în Bucureşti, în perioada 16 - 25 martie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

840 afișări
Imaginea articolului Documentarul "Licu, o poveste românească" are premiera naţională la Festivalul One World România

Documentarul "Licu, o poveste românească" are premiera naţională la Festivalul One World România

Inclus în secţiunea "Trecutul prezent", filmul va fi prezentat în Festivalul Internaţional de Documentar şi Drepturile Omului One World România pe 23 şi 25 martie.

Vineri, documentarul va rula de la ora 20.30, iar duminică, de la ora 18.30, ambele proiecţii având loc la Cinemateca Eforie. Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

Documentarul, scris şi regizat de Ana Dumitrescu şi produs de compania Jules et Films, vorbeşte despre România ultimului secol văzută de un om pierdut în istorie. Personajul principal, Liviu Canţer, un bărbat în vârstă de 92 de ani, a supravieţuit unor evenimente istorice majore.

"Licu, o poveste românească" este un documentar despre trecerea timpului şi despre bătrâneţe, o meditaţie despre propria condiţie şi efemeritate. La vârsta lui, Licu a rămas singur cu amintirile sale - despre familie şi momentele importante ale vieţii lui. Fiecare secvenţă de film este construită precum o fotografie dintr-un album.

Filmul va fi lansat în cinematografele româneşti pe 24 august, de Rollercoaster PR, şi este distribuit la nivel internaţional de Taskovski Films.

Pelicula, recompensată la sfârşitul anului trecut cu trofeul Porumbelul de Aur/ Golden Dove la DOK Leipzig, a fost prezentată la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului de la Zagreb pe 2 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici