Dorina Rusu, la prima şedinţă a CNA după numirea sa ca membru titular al Consiliului

Dorina Rusu participă, marţi, la prima şedinţă în noul său mandat de şase ani de membru titular al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), fiind propusă în această funcţie de către preşedintele Klaus Iohannis.

170 afișări
Imaginea articolului Dorina Rusu, la prima şedinţă a CNA după numirea sa ca membru titular al Consiliului

Dorina Rusu, la prima şedinţă a CNA după numirea sa ca membru titular al Consiliului (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Dorina Rusu a fost numită, pe 9 februarie, membru titular în CNA de plenul Parlamentului, pentru un mandat de şase ani.

Acesta va fi primul mandat de membru CNA pentru Dorina Rusu.

Fosta jurnalistă Dorina Rusu este văduva omului politic liberal Horia Rusu. Aceasta a fost şi preşedinte al Fundaţiei "Horia Rusu". Din aprilie 2012 şi până la numirea în funcţia de membru titular al CNA, Dorina Rusu a ocupat funcţia de consilier al PNL. Ea a făcut parte din echipa de campanie a PNL în toate campaniile electorale ale PNL din 2012 şi până în noiembrie 2014, ca specialist în relaţia cu societatea civilă şi comunicarea online.

Consiliul Naţional al Audiovizualului funcţionează în prezent cu doar 10 dintre cei 11 membri titulari cât ar trebui să aibă potrivit Legii audiovizualului. Un alt membru titular al CNA, Radu Herjeu, a fost numit în această funcţie de către Parlament tot pe 9 februarie, atunci când a fost numită membru al Consiliului şi Dorina Rusu. Însă, până în prezent, Herjeu nu şi-a început efectiv activitatea la CNA.

Jurnalistul Radu Herjeu a fost susţinut în funcţia de membru titular în CNA de către grupurile PSD din Parlament.

În afară de Dorina Rusu şi Radu Herjeu, din Consiliul Naţional al Audiovizualului mai fac parte: Laura Georgescu (preşedinte), Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Potrivit Legii audiovizualului, Consiliul este compus din 11 membri şi este numit de Parlament.

Durata mandatului membrilor CNA este de 6 ani, potrivit Legii audiovizualului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici