Douglas Slocombe, directorul de imagine al primelor trei filme "Indiana Jones", a decedat la 103 ani - VIDEO

Cineastul britanic Douglas Slocombe, care a realizat imaginea pentru trei dintre filmele din seria de aventuri "Indiana Jones" şi care a filmat printre primele secvenţe din luptele din cel de-al II-lea Război Mondial, în Polonia, a murit la vârsta de 103 ani, a anunţat familia.

126 afișări
Imaginea articolului Douglas Slocombe, directorul de imagine al primelor trei filme "Indiana Jones", a decedat la 103 ani - VIDEO

Douglas Slocombe, directorul de imagine al primelor trei filme "Indiana Jones", a decedat la 103 ani (Imagine: Twitter)

Douglas Slocombe a realizat imaginea pentru 80 de filme, începând cu faimoasele comedii clasice britanice "The Lavender Hill Mob" şi "Kind Hearts and Coronets", până la trei dintre peliculele din seria "Indiana Jones", regizate de Steven Spielberg.

"Era un om înzestrat, frumos, îi plăcea intensitatea acţiunii de pe platoul de filmare. Era degajat, entuziast. Harrison Ford era Indiana Jones în faţa camerei de filmat, iar împreună cu echipa sa de oameni cu o inteligenţă pătrunzătoare, Dougie mi-a fost alături pentru toate scenele eroice în primele trei filme cu Indiana Jones", a afirmat regizorul american Steven Spielberg, potrivit BBC.

Steven Spielberg a ales să colaboreze cu Slocombe când directorul de imagine se apropia de vârsta de 70 de ani şi au lucrat pentru prima dată împreună la pelicula de aventuri cu Indiana Jones, intitulată "Raiders of the Lost Ark". Au urmat apoi două lungmetraje din serie - "Indiana Jones and the Last Crusade" şi "Indiana Jones and the Temple of Doom", la care Slocombe a fost director de imagine.

Opera cinematografică a lui Douglas Slocombe include filmele "The Italian Job" şi "Jesus Christ Superstar". Pe de altă parte, în tinereţe, atunci când era cameraman pentru un jurnal de ştiri, Slocombe a reuşit să filmeze secvenţe din invazia nazistă în Polonia, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Scenele au fost folosite în documentarul "Lights Out in Europe", datorită calităţii imaginii.

Douglas Slocombe a fost nominalizat la premiile Oscar de trei ori, inclusiv pentru "Raiders of the Lost Ark", în regia lui Spielberg. Totodată, a realizat cinematografia pentru filmele "Whisky Galore", "The Man in the White Suit", "Rollerball" şi "Never Say Never Again".

"Odată cu moartea lui Dougie Slocombe la 103 ani, am pierdut o verigă ce ne lega de mai multe perioade ale istoriei cinematografiei britanice. Relatarea lui extrem de autentică şi umană despre cum, pe când era un tânăr cameraman la un jurnal de ştiri, a scăpat din Polonia aflată sub asediu, pe cal, apoi cu o trăsură, pe urmă cu trenul ar putea deveni un film în sine", a declarat Vincent Dowd, jurnalist în cadrul BBC World Service.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici