Drama "Take Shelter", recompensată cu Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique la Cannes

Drama "Take Shelter", regizată de Jeff Nichols, a fost recompensată, joi, cu Marele Premiu al celei de-a 50-a ediţii a secţiunii Semaine de la Critique din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

103 afișări
Imaginea articolului Drama "Take Shelter", recompensată cu Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique la Cannes

Drama "Take Shelter", recompensată cu Marele Premiu al secţiunii Semaine de la Critique la Cannes (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Acest lungmetraj american independent a primit, totodată, trofeul decernat de Society of Dramatic Authors and Composers (SACD), informează variety.com.

Avându-i în distribuţie pe Michael Shannon şi Jessica Chastain, filmul descrie experienţele unui tată de familie care are viziuni apocaliptice. "Take Shelter" a avut premiera mondială la Festivalul Sundance.

Pe de altă parte, "Snowtown", filmul de debut al regizorului australian Justin Kurzel, care descrie povestea de viaţă a criminalului în serie John Bunting, a fost recompensat cu o menţiune specială din partea juriului secţiunii Semaine de la Critique.

Filmul "Las Acacias", regizat de argentinianul Pablo Giorgelli, a fost recompensat cu CID/CCAS Prize, decernat de Association of Independent Cinema for Distribution şi de Main Fund for Social Activities. Această peliculă a primit şi OFAJ (Very) Young Critics Award, un trofeu decernat de un juriu alcătuit din 24 de studenţi francezi şi germani.

Aceasta a fost ultima ediţie pentru Jean-Christophe Berjon în calitate de director artistic al secţiunii Semaine de la Critique. Berjon a ocupat această funcţie din anul 2004 şi va fi urmat anul viitor de criticul francez de film Charles Tesson.

Juriul secţiunii Semaine de la Critique a fost prezidat în acest an de cineastul sud-corean Lee Chang-dong.

Cea mai veche secţiune paralelă cu Festivalul de la Cannes, Semaine de la Critique a fost creată în 1962, de Sindicatul francez al criticii de cinema, cu misiunea de a prezenta filmele de început din cariera unor cineaşti. Bernardo Bertolucci, Ken Loach şi Wong Kar Wai sunt câţiva dintre cei care şi-au făcut debutul la Semaine de la Critique, de-a lungul timpului.

A 64-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 11 - 22 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici