Dramatizarea "Harry Potter şi Copilul Blestemat", al optulea volum din serie, va apărea în iulie

Dramatizarea "Harry Potter and the Cursed Child" ("Harry Potter şi Copilul Blestemat"), a opta poveste grandioasă despre celebrul băiat vrăjitor, va fi publicată în toată lumea, începând din iulie, la nouă ani după ultimul bestseller din seria Harry Potter.

13190 afișări
Imaginea articolului Dramatizarea "Harry Potter şi Copilul Blestemat", al optulea volum din serie, va apărea în iulie

Dramatizarea "Harry Potter şi Copilul Blestemat", al optulea volum din serie, va apărea în iulie

"Harry Potter and the Cursed Child", textul dramatic al piesei de teatru ce se va juca la Londra cu casa închisă, va fi publicată în variantă scrisă în Statele Unite şi Marea Britanie. La nivel global, cititorii o vor putea achiziţiona în versiune ebook, informează Reuters.

Piesa de teatru, bazată pe o idee a autoarei J.K. Rowling, prezintă povestea lui Harry Potter la 19 ani după întâmplările din "Harry Potter şi Talismanele Morţii", al şaptelea roman al scriitoarei britanice.

"Potter este un adult în toată regula ce munceşte excesiv pentru Ministerul Magiei, are trei copii şi se simte încleştat de întâmplările din trecut care îl macină", au declarat editurile din Statele Unite şi Marea Britanie care urmează să publice cartea.

Directorul executiv al Editurii "Little, Brown" din Marea Britanie, David Shelley, ce se va ocupa de publicare, a afirmat că dramatizarea va fi publicată datorită solicitărilor cititorilor.

J.K. Rowling a primit un număr uriaş de cereri de la fanii din toată lumea pentru a publica textul dramatic al piesei ce se va juca la Londra, deoarece nu toţi cititorii înfocaţi ai seriei Harry Potter pot ajunge în capitala Marii Britanii pentru a vedea spectacolul.

Textul dramatic va fi publicat pe 31 iulie, de ziua de naştere ficţională a lui Harry Potter, la doar o zi după ce piesa de teatru va avea premiera la Londra.

Premiera piesei se va desfăşura înaintea lansării filmului "Fantastic Beasts and Where to Find Them", o adaptare cinematografică după o poveste ce se desprinde tot din nucleul de întâmplări din seria Harry Potter, scrisă tot de J.K. Rowling. Filmul va avea premiera în noiembrie 2016 şi în rolul principal va fi Eddie Redmayne, actor premiat cu un premiu Oscar în 2014.

Pe de altă parte, un parc tematic Harry Potter se va deschide în aprilie 2016, în cadrul Universal Studios din Los Angeles.

Cărţile din seria "Harry Potter" - şapte volume, care s-au vândut în peste 450 milioane de copii pe plan mondial - au fost publicate de scriitoarea britanică J.K. Rowling între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul tânărului vrăjitor Harry Potter, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley.

Cele opt filme realizate pe baza romanelor din franciza "Harry Potter" au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici