Dramaturgul Eric Assous, prezenţă surpriză la premiera "Străini în noapte"

Premiera spectacolului "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan, s-a jucat, vineri seară, în prezenţa autorului francez Eric Assous – o surpriză pentru public, dar şi pentru Florin Piersic, interpretul unuia dintre cele două personaje ale piesei.

18 afișări
Imaginea articolului Dramaturgul Eric Assous, prezenţă surpriză la premiera "Străini în noapte"

Dramaturgul Eric Assous, prezenţă surpriză la premiera "Străini în noapte"

La finalul reprezentaţiei de la Opera Naţională din Bucureşti, după câteva minute bune de aplauze, pe scenă a urcat şi Radu Beligan, care a anunţat producerea unui "miracol". "Timp de 23 de ani am citit piesele lui Eric Assous, dar nu i le-am putut monta. Apoi s-a întâmplat un miracol. Un minunat actor (Florin Piersic – n.r.) s-a îndrăgostit de acest rol. Acest miracol este dublat acum de prezenţa autorului, pe care l-am adus de la Paris", a spus Radu Beligan, invitându-l pe scenă pe Eric Assous.

Autorul francez a fost primit cu aplauze de cei circa 900 de spectatori prezenţi, iar Florin Piersic i-a dăruit un buchet de flori de pe scenă, în timp ce pe fundal se auzea o interpretare a melodiei "Strangers in the Night" ("Străini în noapte"). "Sunt foarte emoţionat de această primire, onorat că sunt aici şi foarte bucuros că am văzut spectacolul împreună cu dumneavoastră", le-a spus Assous spectatorilor.

În timp ce Emilia Popescu, interpreta personajului feminin din piesă, şi echipa tehnică a spectacolului au ştiut de prezenţa dramaturgului în sală, Florin Piersic a spus că acest lucru i-a fost ţinut secret de Radu Beligan. Pe scenă, actorul şi-a exprimat frust surpriza: "Să n-am noroc. Dacă ştiam că-i autorul în sală, făceam pipi pe mine".

Eric Assous, în vârstă de 51 de ani, este autor de piese de teatru radiofonic şi de scenarii pentru televiziune şi cinema şi a regizat două filme ("Les Gens en maillot de bain" – 2000 şi "Sexes très opposés" - 2002). În teatru, după câteva piese fără mare priză la public, a scris "Les acteurs sont fatigués" (care a avut circa 500 de reprezentaţii între 1999 şi 2002) şi "Les Montagnes russes", jucată de Alain Delon şi Astrid Veillon în 2004 şi 2005.

Cea din urmă piesă a fost pusă în scenă de Radu Beligan cu titlul "Străini în noapte", iar cele două roluri le-au fost încredinţate lui Florin Piersic – care a menţionat, de altfel, numele lui Alain Delon în timpul spectacolului, improvizând uşor – şi Emiliei Popescu.

Piersic îl interpretează pe Pierre, un director adjunct de vânzări, care rămâne singur la Paris pentru câteva zile, în timp ce soţia şi fiul adolescent sunt plecaţi în vacanţă. Într-un bar o întâlneşte pe Juliette (Emilia Popescu), o tânără blondă, atrăgătoare, care-i acceptă invitaţia de a bea un pahar la el acasă. O femeie singură? O prostituată? O jurnalistă care se documentează pentru un articol? O complice a soţiei? Identitatea adevărată a lui Juliette rămâne un mister până în ultimele clipe ale spectacolului, iar această enigmă este singurul lucru care menţine o oarecare tensiune de-a lungul reprezentaţiei.

Comedia "Străini în noapte" va mai fi jucată sâmbătă şi duminică la Opera Naţională din Bucureşti (biletele sunt epuizate). Apoi spectacolul va pleca într-un turneu prin ţară: Constanţa (1 octombrie), Brăila (3 octombrie), Iaşi (8 octombrie), Suceava (9 octombrie), Bacău (10 octombrie), Cluj (15 şi 16 octombrie), Timişoara (22 octombrie), Baia Mare (29 octombrie), Satu Mare (30 octombrie), Craiova (4 noiembrie), Reşiţa (6 noiembrie), Deva (9 noiembrie), Sibiu (10 noiembrie), Piteşti (11 noiembrie) ş.a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici