Echipa Radio Guerrilla vrea să relanseze postul de radio în 3 localităţi - Sibiu, Suceava şi Rădăuţi

Echipa Radio Guerrilla vrea să relanseze radioul în 3 localităţi - Sibiu, Suceava şi Rădăuţi -, dar postul ar putea emite cu denumirea Eu-Inimă-Radio, întrucât situaţia mărcii Guerrilla este incertă, a declarat Mihai Dobrovolschi, luni, în faţa membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului.

1029 afișări
Imaginea articolului Echipa Radio Guerrilla vrea să relanseze postul de radio în 3 localităţi - Sibiu, Suceava şi Rădăuţi

Mihai Dobrovolschi (Imagine: Cristia Matei / Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) organizează, începând de luni, un concurs pentru atribuirea unui număr total de 27 de frecvenţe de radio generaliste.

Societatea Dobrolific SRL, care-l are ca asociat unic pe Mihai Dobrovolschi, s-a înscris la concursul organizat de CNA cu două proiecte de posturi de radio generaliste - Radio Guerrilla (pentru care a solicitat frecvenţe la Rădăuţi şi Suceava) şi Eu-Inimă-Radio (pentru care a solicitat frecvenţe la Rădăuţi, Sibiu şi Suceava).

Prezent în faţa CNA la concursul de luni, Mihai Dobrovolschi a spus că propunerea "ciudată" a celor două proiecte de radio - Radio Guerrilla şi Eu-Inimă-Radio - provine "din istoria învolburată a mărcii Guerrilla".

El a spus că echipa Guerrilla a fost nevoită să apeleze "la un astfel de amestec", pentru că, în prezent, situaţia mărcii Guerrilla este necunoscută. "Noi am făcut demersuri să vedem cine deţine marca Guerrilla şi nimeni nu poate să ne spună (...) La OSIM este înregistrată pe o firmă care nu mai activează, firma Polifonic (...) Bineînţeles că ne-ar conveni să continuăm pe brandul crescut de noi, respectiv Guerrillla, dar, dacă cineva vine cu dovada că deţine marca Guerrilla, va trebui să refacem proiectul Guerrilla cu alt brand", a explicat Mihai Dobrovolschi, precizând că decizia de a se prezenta la concursul CNA şi cu proiectul de radio Eu-Inimă-Radio "este un fel de măsură profilactică".

Dobrovolschi a mai spus că au fost semnale că în spatele societăţii Polifonic, care nu mai activează, dar care deţine încă marca Guerrilla, s-ar afla o societate din Cipru. "Dacă nimeni nu va ataca marca Guerrilla, vrem să o putem folosi, iar, dacă am fi atacaţi, vrem să negociem sau să schimbăm doar brandul întreprinderii nostre jurnalistice şi să vedem ce avem de făcut", a mai spus Dobrovolschi.

Pe de altă parte, el a precizat că cele două proiecte cu care s-a prezentat la concurs - Radio Guerrilla şi Eu-Inimă Radio - reprezintă o încercare a echipei Guerrilla de a repune în aer şi în FM postul de radio Guerrilla, căruia CNA i-a retras licenţa pe 19 septembrie (din cauză că era operat de o altă societate - SC Expresiv SA - decât deţinătorul oficial al licenţei, Realitatea Media SA, fapt interzis de legislaţia audiovizualului, n.r.)

"Este continuarea echipei Guerrilla de a repune în aer şi în FM acest proiect Guerrilla. Şi Eu-Inimă-Radio este o încercare de a reface proiectul Guerrilla, care a picat din cauza vicisitudinilor politice, economice, penale etc.", a spus Mihai Dobrovolschi.

El a precizat că Radio Guerrilla este un proiect care a început în 2004 şi care a avut ca ţintă pătura mijlocie a ascultătorilor. Potrivit lui Dobrovolschi, Radio Guerrilla a avut cel mai bun procentaj de ascultători cu educaţie superioară din peisajul radio din România.

"E speranţa noastră că un radio care a reuşit să arate că se poate face şi media de bun-simţ în România va continua să existe în peisajul media românesc", a mai spus Mihai Dobrovolschi.

El a precizat că SC Dobrolific SRL este firma lui în totalitate. "S-a decis acest lucru (înscrierea la concursul CNA, n.r.) de către echipa Guerrilla, pentru că Dobrolific este o firmă fără nicio problemă financiară şi fiind singurul acţionar dovedeşte că nu e niciun fel de imixtiune", a explicat Dobrovolschi.

Potrivit dosarului depus la CNA, dacă va primi frecvenţe solicitate, în Sibiu, Rădăuţi şi Suceava, postul de radio Eu-Inimă-Radio va difuza un program generalist, 24 de ore pe zi.

Grila postului va cuprinde producţie proprie - 47% şi producţii audiovizuale ale altor producători 53%. Programele de informare vor reprezenta 16,66% din grilă, cele educative şi culturale - 10%, cele de divertisment - 58,34%, iar publicitatea - 15%.

Echipa postului de radio va fi formată din 32 de persoane.

Investiţia în echipamente este estimată la 50.000 de euro, cheltuielile anuale de operare, la 24.964 euro, în timp ce venitul anual este estimat la 78.500 euro, potrivit informaţilor depuse în dosarul de concurs.

Pe de altă parte, dacă va primi cele două frecvenţe solicitate în Rădăuţi şi Suceava, Radio Guerrilla va difuza un program generalist, timp de 24 de ore.

Producţia proprie va reprezenta 82% din grila postului, iar producţiile audiovizuale ale altor producători - 18%.

Radio Guerrilla va difuza programe de informare - 7,08%, programe educative şi culturale - 24,17%, programe de divertisment - 53,75% şi publicitate - 15%.

Echipa Radio Guerrilla va fi formată din 32 de persoane.

Investiţia în echipamente pentru emisia Radio Guerrilla se ridică la 323.000 lei, cheltuielile anuale de operare sunt estimate la 25.600 lei, în timp ce venitul anual estimat - 749.817 lei.

În cazul în care CNA îi va acorda cele 3 frecvenţe de radio solicitate la Sibiu, Suceava şi Rădăuţi, Radio Guerrilla va începe iniţial să emită din nou în Sibiu. "Vom începe să emitem la Sibiu cât de repede posibil", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Dobrovolschi.

Dobrovolschi a precizat că el deţine marca înregistrată Eu-Inimă-Radio.

CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie.

Decizia CNA luată pe 19 septembrie a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţine.

Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licenţe terestre ale Radio Guerrilla, însă, în data de 19 noiembrie, Consiliul a decis să amâne concursul pentru frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora.

Rezultatele concursului organizat de CNA începând de luni, pentru atribuirea unor licenţe de radio tematice, ar urma să fie făcute publice joi, după audierea tuturor societăţilor care concurează pentru aceste licenţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici