Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea tema "Întrebări"

Directorul Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac, a anunţat, joi, că ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura sub tema "Întrebări", pentru că "a venit vremea ca românii să-şi pună întrebări eşenţiale, în acest moment de cotitură".

103 afișări
Imaginea articolului Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea tema "Întrebări"

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea tema "Întrebări"

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, considerat a fi cel mai mare festival al artelor din România, se va desfăşura în perioada 28 mai-6 iunie.

Tema din acest an, stabilită de organizatori, este "Întrebări".

"După 17 ani, este momentul să ne punem tot felul de întrebări. Ca teatru, ne întrebăm ce înseamnă festivalul, care este, pe mai departe, legătura lui cu comunitatea locală, naţională şi internaţională. Apoi cred că şi societatea românească are nevoie de întrebările profunde: Unde ne ducem? Ce facem? Ce valori avem? Ce scări valorice şi morale avem? Ce înseamnă cultura în acest context?", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Constantin Chiriac, directorul TNRS.

Acesta a promis că, în pofida crizei economice, festivalul din acest an va avea cel puţin aceeaşi dimensiune ca ediţiile din 2009 şi 2008.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este renumit pentru că reuneşte, timp de unsprezece zile pe an, mii de artişti din toate colţurile lumii.

Festivalul are mai multe secţiuni: spectacole de teatru, spectacole-eveniment, spectacole de stradă, de muzică, "Bursa de Spectacole", workshop-uri, expoziţii, lansări de carte, spectacole-lectură şi conferinţe, care aduc la masa de discuţii personalităţi ale lumii culturale naţionale şi internaţionale.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este organizat de Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu, cu sprijinul Primăriei , al Consiliului Local, al Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu şi al Consiliului Judeţean Sibiu.

Ultimele ediţii s-au desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici