Ediţia premium a DVD-ului "După dealuri", în librării din 29 martie

O broşură cu fragmente din comentariile şi recenziile cele mai relevante despre filmul lui Cristian Mungiu "După dealuri" este inclusă în ediţia premium a DVD-ului, care va fi disponibilă în magazinele de specialitate de vineri, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

193 afișări
Imaginea articolului Ediţia premium a DVD-ului "După dealuri", în librării din 29 martie

Ediţia premium a DVD-ului "După dealuri", în librării din 29 martie

În broşura care conţine fragmente din cele mai relevante comentarii despre film apărute în presa românească şi internaţională este inclus şi un comentariu al lui Horia Roman Patapievici:

"Mediocritatea este enorma tramă a acestei drame care e tragedie nu prin moartea Alinei, care rămâne banală şi mediocră, ci prin condamnarea care apasă asupra întregii lumi pe care o zugrăveşti. Această condamnare nu e o judecată morală: ea vine din precizia artei tale, care e necruţătoare cu ce zugrăveşte, cu o perfecţiune îndepărtată şi distantă, de Judecată de Apoi, care pune şi mai pregnant în lumină caracterul sinistru, mediocru, neisprăvit şi nemîntuit al acelei lumi, care, de fapt, e nemîntuibilă prin faptul că totul, în ea, se îneacă de insignifianţă".

Broşura cu opinii şi comentarii este ataşată unui pachet care conţine două DVD-uri, unul cu filmul şi celălalt cu materiale video suplimentare: 12 dintre secvenţele neincluse în montajul final, un masterclass al regizorului Cristian Mungiu susţinut la Forum des Images din Paris, un making of despre cum se realizează un film în plan-secvenţă, interviuri, precum şi o serie limitată de cartoline cu fotograme din film.

Pachetele premium cu filmul "După dealuri" vor fi disponibile începând cu 29 martie, mai întâi la librăriile Cărtureşti Verona, Humanitas Cişmigiu şi Librarium din Bucureşti, apoi şi în alte spaţii de profil, ediţia putând fi comandată şi online, de pe www.dupadealuri.ro.

Filmul "După dealuri" este scris şi regizat de Cristian Mungiu, inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu-Bran, iar imaginea este semnată de operatorul Oleg Mutu.

Lungmetrajul "După dealuri" s-a aflat pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizări la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină şi a fost dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. Premiului pentru scenariu obţinut de Cristian Mungiu - recompensat cu premiul Palme d'Or în 2007, pentru "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" - i s-a alăturat premiul pentru interpretare feminină, acordat ex-aequo Cristinei Flutur şi Cosminei Stratan.

Inspirat din romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran despre cazul Tanacu, filmul "După dealuri" spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici