Edvin Marton a susţinut un show excepţional la Bucureşti

Edvin Marton şi-a susţinut impecabil recitalul muzical de la Bucureşti, în ambele seri, conform programului "Galei Crăciun Vienez", unde a putut fi văzut atât în postura de dirijor, cât şi de violonist, transmit, într-un comunicat, organizatorii evenimentelor, Asociaţia Culturală Maria Domina.

529 afișări
Imaginea articolului Edvin Marton a susţinut un show excepţional la Bucureşti

Edvin Marton a susţinut un show excepţional la Bucureşti (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Edvin Marton a trecut prin momente dificile zilele trecute, însă profesionalismul şi dedicaţia sa în totalitate pentru muzică, pentru publicul său au depăşit graniţele oricăror speculaţii mediatice. În ciuda faptului că în mass-media au apărut unele dezinformări publice cu privire la evoluţia artistului pe scena Sălii Palatului, Edvin Marton şi-a sustinut impecabil recitalul muzical în ambele seri conform programului «Galei Crăciun Vienez»,unde a putut fi văzut atât în postura de dirijor cât şi de violonist", transmite, într-un comunicat remis MEDIAFAX, Asociaţia Culturală Maria Domina.

Potrivit comunicatului, în prima seară, miercuri, prestaţia violonistului Edvin Marton a fost admirabilă, chiar dacă durerile de spate nu i-au permis o mobilitate perfectă, însă la cea de-a doua reprezentaţie, de joi, apariţia artistului pe scenă a strălucit de la primele acorduri, fiind astfel intens ovaţionat pe tot parcursul recitalului de cei peste 3.000 de spectatori. "Starea de sănătate vizibil mai bună i-a permis acestuia să-şi folosească toate trucurile artistice pentru a oferi auditoriului un show de neuitat. O seară magică în care s-au auzit arii din operele J. Strauss, precum «Vienna Blood», «Tritsch Trasch - Polka» sau «Hungarian Dance Nr.5» pe acordurile viorii sale Stradivarius în acompaniamentul European Royal Orchestra. Artistul a coborât în sală, interpretând pe aceeaşi vioară Stradivarius mult îndrăgitul vals «Blue Danube», iar la final, celebrul «Radetzky Marsch» care a ridicat publicul în picioare. În aplauzele tumultoase, Edvin Marton caracterizat publicul bucureştean ca fiind «The hottest audience in the World» (cel mai grozav public din lume, n.r.) şi a revenit în scenă de două ori, reluând «Radetzky Marsch» iar la solo vioară «Love in Venice»", se mai spune în comunicat.

"Gala Crăciun Vienez" a reunit pe aceeaşi scenă nume sonore, precum: Corul Naţional de Cameră Madrigal, soprana Diana Ţugui, tenorul Romeo Soleno, alături de soţia sa, Silvana Soleno, Rene Popescu (vioară) şi Adrian Petrescu, prim oboist al Filarmonicii George Enescu din Bucureşti.

Potrivit comunicatului, Pepino Popescu, preşedintele Asociaţiei Culturale Maria Domina, a fost "dezamăgit de anumite reacţii din presă". "Seara, îl vedeam pe Edvin Marton cântând pe scena Sălii Palatului, iar ziua citeam în presă că artistul nu ar fi cântat, deşi stirile difuzate de posturile de televiziune dovedeau contrariul. Susţin şi semnez că Edvin Marton a concertat în ambele seri şi îi mulţumesc pe această cale. Totodată, adresez mulţumiri speciale domnului doctor Vadim Palii, domnului Lucian Cătălin Iliescu - Director General al Centrului pentru Artele Spectacolului Sala Palatului, partener al acestui eveniment, şi nu în ultimul rând publicului pe care îl vom aştepta şi în anul 2012 la ediţia a XI-a a concertului «Craciun Vienez»", mai spune Pepino Popescu, în comunicat.

Violonistul Edvin Marton s-a prezentat la Spitalul Floreasca din Capitală marţi seară, după ce a alunecat pe nişte scări şi s-a lovit la ceafă, medicii constatând după investigaţii că nu are traumatisme, după cum a declarat, pentru MEDIAFAX, la momentul respectiv Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. După ce a fost supus unor investigaţii medicale de urgenţă, printre care şi o radiografie, ale cărei rezultate au fost bune, violonistul a părăsit, marţi seară, spitalul, a spus Opriţa. "Grija lui cea mare a fost însă să nu-şi strice în cădere vioara Stradivarius şi mai puţin eventualele posibile traumatisme pe care le-ar fi suferit în cădere", a adăugat medicul Opriţa.

Violonistul Edvin Marton a revenit la spital şi după concertul de miercuri seară şi a urmat tratament, pentru a putea urca pe scenă la spectacolul programat joi seară la Sala Palatului, după cum a spus la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Bogdan Opriţa.

Edvin Marton este un violonist foarte apreciat, celebru pentru colaborările muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp şi Gloria Gaynor, dar şi pentru momentele artistice inedite alături de patinatorul rus Evgeni Plushenko, alături de care a mai fost la Bucureşti, în 2007, 2008 şi 2010.

Edvin Marton, pe numele său real Csüry Lajos Edvin, este un violonist şi compozitor de etnie maghiară din Ucraina, care se bucură de succes pe scena mondială. El a devenit celebru odată cu interpretarea, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino din 2006, a unor partituri din operele lui Giuseppe Verdi, cu care a acompaniat evoluţiile patinatorilor Evgheni Pluşenko, Tatiana Totmianina şi Maxim Marinin, care au cucerit medalii de aur. El a câştigat dreptul de a folosi pe viaţă o vioară Stradivarius în urma unui concurs organizat de Orford Arts Centre la Montreal, Canada, în 1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici