Elan Schwartzenberg: Camelia Voiculescu mi-a oferit ajutorul

Elan Schwartzenberg a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că directorul general al trustului Intact, Camelia Voiculescu, s-a oferit să îl ajute cu echipamente sau conţinut media, în condiţiile în care Realitatea TV trece printr-o perioadă dificilă, având conturile blocate.

1370 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg: Camelia Voiculescu mi-a oferit ajutorul

Elan Schwartzenberg (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am avut o dovadă de suflet, de umanitate, de transparenţă care m-a emoţionat. M-a sunat Camelia Voiculescu, care practic este concurenţa numărul 1 a Realităţii TV. Camelia Voiculescu m-a sunat, nefiind vreo prietenă apropiată, nefiind parteneră de business, repet concurentă directă. Mi-a spus: «Elan, dacă te pot ajuta, cu absolut orice, dacă ai echipamente sechestrate, dacă ai orice fel de problemă, dacă ai nevoie de echipamente de la noi, de conţinut de la noi, de orice formă de ajutor, îţi stau la dispoziţie»", a declarat Schwartzenberg.

"Pentru mine, gestul acestei femei, o doamnă mai bine spus, o mare doamnă, care nu îmi e nici prietenă, nici asociată, arată că în România putem să avem o concurenţă loială şi cred, mai mult decât atât, că cei din clasa politică (...) pot învăţa ceva din acest gest: loialitate, fairplay. Suntem concurenţi, suntem în concurenţă, dar nu ne dăm cu bâtele în cap, nu ne înjurăm", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Trustul Realitatea Media şi-a cerut insolvenţa, primul termen stabilit de instanţă pentru analizarea acestei solicitări fiind 7 septembrie, potrivit site-ului Tribunalului Bucureşti, unde dosarul a fost înregistrat pe 2 septembrie.

Cererea insolvenţei nu presupune neapărat intrarea în faliment a unei companii.

De altfel, Schwartzenberg a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că cererea insolvenţei depusă de Realitatea Media este o procedură de reorganizare judiciară, cu care Sebastian Ghiţă, managerul companiei, este de acord.

El a mai precizat că legea obligă o companie aflată în insolvenţă să autoiniţieze procedura de reorganizare judiciară. De asemenea, el a explicat că scopul său este ca, în câţiva ani, să rezolve toate problemele, "fără presiunea creditorilor, fără a avea conturile blocate" şi cu posibilitatea de a activa în mod normal.

Potrivit lui Schwartzenberg, compania are două mari probleme în prezent: datoriile mari din trecut, "nu neapărat justificate", şi pierderi lunare destul de mari.

Sebastian Ghiţă, care controlează grupul de firme Asesoft, a preluat în octombrie 2010 managementul societăţii Realitatea Media, care deţine licenţele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV şi The Money Channel, dar şi pentru posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează să facă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

După mai multe luni de conflicte între Sorin Ovidiu Vîntu şi Sebastian Ghiţă, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anunţat, pe 29 aprilie, că a cumpărat 91% din acţiunile la Bluelink Comunicazione, acţionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri deţinând în prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vîntu au anunţat într-o conferinţă de presă că tatăl lor nu mai este asociat în niciun fel în această afacere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici