Festivalul de Film de la Cannes 2021. Ce filme reprezintă România în cadrul competiţiei

  • Festivalul de Film de la Cannes debutează marţi, 6 iulie, după o amânare de două luni.
  • România are mai multe filme prezente în competiţie.
  • Actriţa franceză Mélanie Thierry este preşedinta juriului Camera d’Or.
  • Festivalul se încheie în 17 iulie, cu gala de premiere.
456 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Film de la Cannes 2021. Ce filme reprezintă România în cadrul competiţiei

Sursă FOTO: Hepta

Ediţia cu numărul 74 a Festivalului de Film de la Cannes, amânată două luni, începe marţi şi va avea loc cu prezenţă fizic. Festivalul se încheie în 17 iulie, cu gala de premiere.

Lungmetrajele de Wes Anderson, Asghar Farhadi, Jacques Audiard, Apichatpong Weerasethakul, Paul Verhoeven şi Sean Penn sunt în competiţie şi sunt favorite la trofeul Palme d’Or de anul acesta.

Anul trecut, în contextul pandemiei de COVID-19, organizatorii au anunţat o selecţie de filme, iar acestea, sub emblema Cannes 2020, au fost prezentate în cadrul altor evenimente majore de gen.

Juriul va analiza cele 24 de filme selectate în competiţia de anul acesta şi va acorda uneia dintre producţiile selectate trofeul Palme d'Or, dar şi premii pentru regie, interpretare, scenariu şi premii speciale.

Actriţa franceză Mélanie Thierry este preşedinta juriului Camera d’Or.

„Nimic nu este la fel de fragil sau miraculos ca un prim film. Asta demonstrează curajul şi încrederea tuturor regizorilor care, după o atât de lungă perioadă de izolare, au reuşit să ne ofere o fereastră spre lumea de afară. Acestea sunt vremuri de restrişte şi incertutudine. Cinematografia este mai presus de toate artele cea mai potrivită să ne ajute să le înţelegem. Sperăm să acordăm acest trofeu unui prim film care va rezista trecerii timpului, unui film regizat de unul dintre marii cineaşti de mâine”, a spus Thierry.

Prezenţa României la Cannes

România este reprezentată la Cannes de „La civil”, regizat de Teodora Mihai şi produs de Cristian Mungiu, în competiţia Un Certain Regard. Scurtmetrajul „Interfon 15”, de Andrei Epure, se înscrie în competiţia Semaine de la Critique, iar lungmetrajul „Întregalde”, de Radu Muntean, este inclus în selecţia programului Quinzaine des Realisateurs, secţiune paralelă festivalului.

Cristian Mungiu este preşedintele juriului Semaine de la Critique.

Mai mult, producţia românească „Prin oraş circulă scurte poveşti de dragoste”, de Carina-Gabriela Daşoveanu (UNATC), se numără între filmele selectate în concursul dedicat şcolilor de film, Cinéfondation.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici