Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" se va desfăşura între 13 şi 15 mai - FOTO

Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" se va desfăşura între 13 şi 15 mai, la Sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra din Capitală.

155 afișări
Imaginea articolului Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" se va desfăşura între 13 şi 15 mai - FOTO

Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" se va desfăşura între 13 şi 15 mai

Consiliul Elevilor Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" din Bucureşti şi Trupa de teatru AS, în parteneriat cu Teatrul "Lucia Sturdza Bulandra" organizează anul acesta a şasea ediţie a Festivalului naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş", un concurs dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul şi muzica, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

La festival s-au înscris peste 30 de trupe de teatru şi muzică din liceele din ţară, iar în urma selecţiei au rămas în concurs cele mai bune spectacole şi piese.

Finala festivalului va avea loc la Sala "Toma Caragiu" a Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra", în următoarele zile: luni, de la ora 19.00 - secţiunea muzică; marţi, de la ora 19.00 - secţiunea teatru.

Miercuri, 15 mai, ora 12.00, în Amfiteatrul Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr" va avea loc o întâlnire extraordinară a participanţilor cu actriţa Oana Pellea, iar, de la ora 19.00, la Sala "Toma Caragiu" a Teatrului Bulandra au loc gala şi festivitatea de premiere, în timpul căreia Mircea Vintilă, Zoia Alecu si Jonathan David vor susţine un recital în memoria lui Florian Pittiş.

Juriul care va evalua prestaţiile concurenţilor este format din: Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Anca Sigartău şi Gelu Colceag. Preşedintele juriului este profesorul Victor Ioan Nicolae - director al Colegiului Naţional "Gheorghe Lazăr", iar preşedintele de onoare este Anda Pittiş.

Trupa câştigătoare a marelui trofeu la secţiunea teatru îşi va prezenta spectacolul pe scena Teatrului Excelsior din Bucureşti, reprezentaţia urmând să aibă loc pe 24 mai, de la ora 19.00. Intrarea este liberă, festivalul fiind transmis live de Radio3net "Florian Pittis", pe site-ul www.radio3net.ro.

Festivalul naţional de arte pentru liceeni "Florian Pittiş" îşi propune să aducă un omagiu lazaristului Florian Pittiş şi să sprijine tinerii care doresc o carieră în domeniul scenei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici