Filmul "My Little Princess" de Eva Ionesco, premiat la Festivalul din Mumbai 2011 - VIDEO

Lungmetrajul "My Little Princess" al regizoarei Eva Ionesco a câştigat premiile pentru cel mai bun film, cea mai bună regie şi cea mai bună actriţă (ex-aequo Isabelle Huppert şi Anamaria Vartolomei) la Festivalul de Film din Mumbai (India), informează variety.com.

1080 afișări
Imaginea articolului Filmul "My Little Princess" de Eva Ionesco, premiat la Festivalul din Mumbai 2011 - VIDEO

Filmul "My Little Princess" de Eva Ionesco, premiat la Festivalul din Mumbai 2011

"My Little Princess" a primit premiul Golden Gateway - în valoare de 100.000 de dolari - pentru cel mai bun film, în timp ce cineasta franceză de origine română Eva Ionesco a primit premiul pentru regie - Silver Gateway.

Filmul "My Little Princess" - proiectat anul acesta în secţiunea Semaine de la Critique a Festivalului de la Cannes - spune povestea Evei Ionesco, fiica fotografei franco-române Irina Ionesco, care de la 5 ani a pozat pentru aceasta, ajungând muza mediului artistic parizian şi, la 11 ani, cel mai tânăr model care a apărut într-un pictorial nud în Playboy. Rolul mamei, Hanah Giurgiu, este interpretat de Isabelle Hupert, iar al fiicei - Violetta Giurgiu - de Anamaria Vartolomei.

La gala Festivalului de Film din Mumbai, care a avut loc joi seară, regizorul canadian Sebastien Pilote a primit marele premiu al juriului, pentru "Le Vendeur", în timp ce Gilbert Sicotte a câştigat premiul pentru cel mai bun actor.

Totodată, actorul american Morgan Freeman a câştigat premiul pentru întreaga carieră.

Festivalul de Film din Mumbai (13 - 20 octombrie), care beneficiază de sprijinul companiei de producţie Reliance Entertainment, a inclus proiecţiile a peste 200 de filme din 60 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici