Filmul premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2011, la Festivalul Bucureşti - VIDEO

Filmul premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2011 - "Nader and Simin: A Separation" -, semnat de iranianul Asghar Farhadi, va fi proiectat la cea de-a 7-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, care va avea loc în perioada 11 - 17 aprilie, informează un comunicat.

120 afișări
Imaginea articolului Filmul premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2011, la Festivalul Bucureşti - VIDEO

Filmul premiat cu Ursul de Aur la Berlinala 2011, la Festivalul Bucureşti (Imagine: Adrian Paduretu/Mediafax Foto)

Pe lângă deja-anunţatele "Cirkus Columbia", de Danis Tanovic, prezentat în cadrul galei de deschidere, "Greenberg", de Noah Baumbach, cu un Ben Stiller atipic în rolul principal, "Outrage", de şi cu Takeshi Kitano, "Carlos", epicul lui Olivier Assayas despre celebrul terorist, şi "Somewhere", în regia Sofiei Coppola, ce va fi prezentat în închiderea evenimentului, Bucharest IFF include o serie de premiere în România, pelicule care, de-a lungul ultimului an, au făcut deliciul publicului festivalier din întreaga lume.

După "About Elly", laureat cu Ursul de Argint în 2009 pentru cel mai bun regizor, iranianul Asghar Farhadi a revenit la Berlinală cu "Nader and Simin: A Separation", o percutantă poveste despre destrămarea unei familii, care a cucerit definitiv juriul, câştigând Ursul de Aur, Ursul de Argint pentru cel mai bun actor (ex-aequo întregii distribuţii masculine) şi Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă (ex-aequo întregii distribuţii feminine).

Din programul festivalului de la Bucureşti vor mai face parte "Kaboom", cel mai nou opus al lui Gregg Araki, "Mammuth", al regizorilor belgieni Benoit Delepine şi Gustave Kervern, care vor fi prezenţi la proiecţia acestui nou road-movie suprarealist (selecţionat la Berlin în 2010), care prilejuieşte un nesperat nou rendez-vous între Gerard Depardieu şi Isabelle Adjani, "Balada triste de trompeta", o alegorie macabră şi ultraviolentă, semnată de cineastul spaniol Alex de la Iglesia, care a obţinut Leul de Argint pentru regie şi scenariu la Veneţia, "Tamara Drewe", cel mai recent film al britanicului Stephen Frears, şi "Reign of Assassins", de Chao-Bin Su şi John Woo.

La acestea se adaugă "La princesse de Montpensier", de Bertrand Tavernier, "13 Assassins", de Takashi Miike, şi "Burnt by the Sun 2", de Nikita Mihalkov.

Cea de-a 7-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Bucureşti are loc în perioada 11 - 17 aprilie la Cinema Studio, Noul Cinematograf al Regizorului Român şi Sala Elvira Popescu.

Filmele "Winter's Bone" şi "Exit Through the Gift Shop" se numără printre peliculele din competiţia Festivalului Internaţional de Film Bucureşti, alături de "Abel" - debutul în regie al actorului mexican Diego Luna, "Animal Kingdom" - primul film al australianului David Michod, "Beyond" - debutul în regie al celebrei actriţe Pernilla August, "Four Lions" - primul film de cinema al britanicului Chris Morris şi "Meek's Cutoff" - regizat de Kelly Reichardt.

Juriul din acest an al Festivalului Internaţional de Film Bucureşti este compus din cineastul român Radu Gabrea (preşedinte), Necati Sonmez, documentarist, Umberto Rossi, critic de film şi cercetător, director al website-ului cinemaeteatro.com, şi Marian Crişan, regizor premiat cu Palme d'Or pentru scurtmetrajul "Megatron" (2008) şi nominalizat anul acesta la patru statuete Gopo ("cel mai bun film", "cea mai buna regie", "cel mai bun scenariu" şi "cel mai bun debut").

Pe lângă juriul oficial, anul acesta, pentru prima dată în cei şapte ani de la lansare, festivalul va avea şi un juriu al criticii, compus din Manuela Cernat, Cristina Corciovescu şi Dana Duma, membre FIPRESCI.

Bucharest IFF, iniţiat şi coordonat de Dana Dimitriu-Chelba, este unicul festival competitiv din Bucureşti destinat exclusiv lungmetrajelor şi promite să-şi respecte standardul înalt fixat în ediţiile precedente, când a lansat titluri ca "Lust, Caution", de Ang Lee, "Eldorado", Bouli Lanners, "Tokyo!", Michel Gondry, Leos Carax & Bong Joon-ho, "A Serious Man", de Joel şi Ethan Coen, "Thirst", de Park Chan-wook, "Un om singur/ A Single Man", de Tom Ford, şi filmele româneşti "Cea mai fericită fată din lume", de Radu Jude, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici