Filmul "The Grand Budapest Hotel" va deschide Berlinala 2014

Lungmetrajul "The Grand Budapest Hotel", o peliculă germano-britanică, regizată de cineastul american Wes Anderson, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea Festivalului Internaţional de Film de la Berlin 2014, pe 6 februarie, au anunţat marţi organizatorii evenimentului.

106 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Grand Budapest Hotel" va deschide Berlinala 2014

Filmul "The Grand Budapest Hotel" va deschide Berlinala 2014

"Această comedie cu un farmec tipic pentru Wes Anderson promite să fie un formidabil film de deschidere" pentru cea de-a 64-a ediţie a Berlinalei, a declarat directorul festivalului, Dieter Kosslick, într-un comunicat.

Filmul "The Grand Budapest Hotel", care reuneşte o pleiadă de actori celebri, prezintă aventurile prin care trec Gustave H., celebrul portar al unui hotel de lux din perioada interbelică, şi un valet, cu ocazia furtului unei opere de artă renascentiste, dar şi "bătălia" dusă pentru obţinerea bunurilor unei familii bogate.

Pentru distribuţia acestui film, care urmează filmelor "Aventuri sub clar de lună/ Moonrise Kingdom" şi "Un tren numit Darjeeling/ The Darjeeling Limited", Wes Anderson a apelat la actori de marcă, precum Ralph Fiennes, Jude Law, Edward Norton, Mathieu Amalric, Bill Murray, Owen Wilson, Jeff Goldblum şi Willem Dafoe.

Cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 6 - 16 februarie 2014.

În 2013, Ursul de Aur - principalul trofeu decernat la Berlinală - a revenit filmului românesc "Poziţia copilului", regizat de Călin Peter Netzer. Aceeaşi peliculă a primit şi premiul criticii internaţionale - FIPRESCI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici