Fondatorul WikiLeaks, pe primul loc într-un sondaj al Time pentru "omul anului" 2010

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, specializat în publicarea de documente confidenţiale, se află pe primul loc într-un sondaj realizat de săptămânalul american Time pentru a desemna "omul anului" 2010.

21 afișări
Imaginea articolului Fondatorul WikiLeaks, pe primul loc într-un sondaj al Time pentru "omul anului" 2010

Fondatorul WikiLeaks, pe primul loc într-un sondaj al Time pentru "omul anului" 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Assange, un australian care a devenit oaia neagră a Pentagonului după publicarea a mii de documente despre războaiele din Irak şi Afganistan, număra vineri seara 24.719 voturi.

El era urmat de excentrica Lady Gaga, care întrunise 22.892 de voturi.

Imediat după cei doi se clasa comentatorul de dreapta Glenn Beck, apropiat al mişcării Tea Party, cu 22.518 voturi, apoi actorii Jon Stewart şi Stephen Colbert, care la sfârşitul lui octombrie au organizat la Washington o manifestaţie ce a reunit câteva zeci de mii de persoane pentru a insufla "bun simţ" dezbaterii politice, cu câteva zile înainte de alegeri (20.300 de voturi).

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, se clasa pe locul al cincilea, cu 15.782 de voturi.

Între primii zece figurează şi fosta candidată la prezidenţialele americane Sarah Palin, preşedintele Apple Steve Jobs, personajul generic "americanul în şomaj", preşedintele Barack Obama şi minerii chilieni care au petrecut două luni în subteran.

Time va anunţa rezultatele în decembrie. Anul trecut, revista l-a numit "omul anului" pe preşedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici