Fotoreporteri de la Mediafax Foto şi Jurnalul Naţional expun la ICR

O expoziţie ce reuneşte imagini realizate de fotoreporteri şi colaboratori de la Mediafax Foto şi Jurnalul Naţional, cu titlul "Fotojurnalism: Povestiri din spatele obiectivului", va fi vernisată, joi, la Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală, informează ICR.

143 afișări
Imaginea articolului Fotoreporteri de la Mediafax Foto şi Jurnalul Naţional expun la ICR

Fotoreporteri de la Mediafax Foto şi Jurnalul Naţional expun la ICR

Cele două grupuri de fotoreporteri, de la Mediafax Foto şi Jurnalul Naţional, sunt cunoscute publicului atât prin fotografiile de eveniment care apar în presă, cât şi prin seria de albume şi expoziţii ce prezintă cele mai bune fotografii ale anului.

Mediafax Foto, liderul pieţei româneşti de fotografie de presă, furnizează zilnic cel mai consistent flux românesc de fotografie de eveniment.

În 2007, departamentul foto al Mediafax a lansat conceptul "Mediafax Foto - Best of", ce s-a materializat în două expoziţii retrospective şi în două albume care au însoţit expoziţiile.

De fiecare dată, imaginile de mari dimensiuni au fost expuse outdoor, pe gardul Muzeului Naţional de Artă al României, pentru a readuce evenimentele văzute prin obiectivul aparatului de fotografiat în locul în care ele s-au desfăşurat - spaţiul public.

Departamenul foto al cotidianului Jurnalul Naţional s-a consacrat în lumea fotografică românească prin seria de patru albume "Fotografie de Jurnal" (2004, 2005, 2006, 2007) şi "Lumea Interzisă" (2006), precum şi prin expoziţiile de la Librăria Cărtureşti (2008), Teatrul Naţional Bucureşti (2007, 2006, 2005, 2004) şi Palatul Şuţu (2005).

Expoziţia, ce va fi deschisă până pe 22 septembrie la sediul ICR, face parte din programul "Fotografia în cuvinte", iniţiat de Institutul Cultural Român, în aprilie 2009.

Programul constă în expoziţii şi conferinţe lunare dedicate fotografiei contemporane din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici