France Televisions investeşte trei milioane de euro în două site-uri educative

Radiodifuzorul public francez, France Televisions, va pune accentul pe iniţiative educative în 2010, investind trei milioane de euro în două site-uri dedicate profesorilor şi părinţilor.

48 afișări
Imaginea articolului France Televisions investeşte trei milioane de euro în două site-uri educative

France Televisions investeşte trei milioane de euro în două site-uri educative

Astfel, France Televisions va permite unor profesori să se aboneze individual la site-ul de conţinuturi pedagogice lesite.tv. Până în prezent, acest site era disponibil pentru instituţii, find realizat un singur abonament pentru toate cadrele didactice. În Franţa, circa 30% din colegii şi licee au abonament la site.

Reprezentanţii Fance Televisions vor lansa "o ofertă individuală de abonamente pentru profesorii care lucrează în şcoli care nu au abonament la această platformă", potrivit lui Jean-Marc Merriaux, director al departamentului de acţiuni educative din cadrul postului France 5.

Lesite.tv este o platformă de conţinuturi video educative, oferită în parteneriat cu Institutul Naţional al Audiovizualului francez.

"Dacă în Germania, Anglia sau Japonia aproape toate sălile de clasă sunt dotate cu echipamente multimedia, în Franţa situaţia nu este la fel. Aici doar 30% dintre clase au astfel de echipamente", a declarat Claude-Yves Robin, director general delegat al France Televisions, care se ocupă de acţiuni educative.

Un alt site, curiosphere.tv, dedicat atât profesorilor cât şi părinţilor, va fi pus, în curând, la dispoziţia unui public mai vast.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici