"Francesca" închide Festivalul de Film de la Iaşi

Filmul "Francesca", debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, va fi prezentat, pe 2 octombrie, în închiderea Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi (25 septembrie - 3 octombrie), informează organizatorii.

27 afișări
Imaginea articolului "Francesca" închide Festivalul de Film de la Iaşi

Regizorul Bobby Păunescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul va fi prezentat după gala de premiere, ce va avea loc în aceeaşi seară, la Cinema Victoria din Iaşi.

La proiecţie vor fi prezenţi regizorul Bobby Păunescu, actriţa Monica Bârlădeanu, precum şi o mare parte din echipa filmului, printre care se numără şi actorii Doru Boguţă, Teo Corban, Mihai Dorobanţu şi Luminiţa Gheorghiu.

"Francesca" va avea premiera de gală pe 1 octombrie, la CinemaPro din Capitală, iar din 2 octombrie va fi proiectat în mai multe oraşe din ţară.

Debutul în regia de lungmetraj al lui Bobby Păunescu, spune povestea unei educatoare care decide să emigreze în Italia, pentru a avea o viaţă mai bună.

Ea reuşeşte să obţină o slujbă lângă Milano, îi convinge pe părinţii săi să o susţină, iar iubitul ei o va urma în Italia.

Lucrurile devin din ce în ce mai complicate, deoarece se dovedeşte că iubitul Francescăi are necazuri legate de un împrumut pe care nu l-a putut returna.

Din distribuţia filmului fac parte Monica Bârlădeanu, Doru Boguţă, Luminiţa Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru şi Ion Sapdaru.

Pelicula a fost interzisă după ce, în urma proiecţiilor de la Festivalul de la Veneţia, unde a avut premiera mondială, deputata Alessandra Mussolini, nepoata fostului dictator fascist Benito Mussolini, şi primarul Veronei, Flavio Tosi, au sesizat că există în film anumite replici pe care le consideră insultătoare la adresa lor.

În film, un personaj spune la un moment dat: "Nu ai auzit-o pe acea târfã de Mussolini, care-i vrea morţi pe toţi românii?/ Non hai sentito quella puttana della Mussolini che vuole morti tutti i romeni?" şi, de asemenea "acel idiot de primar al Veronei/sindaco di Verona di merda".

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Iaşi prezintă 11 filme de debut în competiţia de lungmetraj ficţiune, dintre care trei româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici