GAFE făcute de televiziuni în relatarea decesului lui Margaret Thatcher: Cum a fost confundată fostul premier britanic cu regina Marii Britanii şi ce poză a apărut pe un ecran TV - FOTO, VIDEO

Două televiziuni au comis erori flagrante în relatarea ştirii zilei de ieri, decesul fostului premier britanic Margaret Thatcher.

1295 afișări
Imaginea articolului GAFE făcute de televiziuni în relatarea decesului lui Margaret Thatcher: Cum a fost confundată fostul premier britanic cu regina Marii Britanii şi ce poză a apărut pe un ecran TV - FOTO, VIDEO

Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul de televiziune taiwanez CTI a difuzat imagini cu regina Marii Britanii în timp ce anunţa decesul fostului premier britanic Margaret Thatcher, relatează dailymail.co.uk.

"Margaret Thatcher a murit din pricina unui atac cerebral" a apărut pe ecranul postului TV CTI, iar televiziunea a început să afişeze imagini cu regina Elizabeth II dând mâna cu mai mulţi britanici în timpul unei apariţii în public.

Postul a mai informat că Margaret Thatcher avea 88 de ani când a murit, premierul britanic având de fapt 87 de ani.

Postul de televiziune taiwanez şi-a cerut scuze pentru relatarea evenimentului după ce a fost criticat pentru că a confundat cele două personalităţi britanice.

O altă televiziune, de această dată din Thailanda, a afişat o poză cu actriţa Meryl Streep când a difuzat ştirea. Meryl Streep a interpretat-o pe Margaret Thatcher în filmul "The Iron Lady" (Doamna de fier), peliculă ce i-a adus al doilea Premiu Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Thai Channel 5 a afişat pe ecran o poză a lui Meryl Streep în rolul lui Margaret Thatcher în timp ce prezenta biografia fostului premier britanic. 

"Regretăm foarte tare ce a apărut, vom fi mai atenţi de acum încolo", a scris echipa de producţie pe Facebook.

Fostul premier britanic Margaret Thatcher a murit luni dimineaţă, la vârsta de 87 de ani, în urma unui atac cerebral. Supranumită "Doamna de Fier", Thatcher va rămâne în memorie drept politicianul care a remodelat Marea Britanie cu un liberalism economic intransigent şi a restabilit prestigiul internaţional al ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici