GALERIE FOTO - Cum arată tablourile furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam

Şapte pânze, printre care se regăsesc tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet şi Paul Gauguin, au fost furate în octombrie 2012 din Muzeul Kunsthal din Rotterdam.

3332 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO - Cum arată tablourile furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam

GALERIE FOTO - Tablourile furate din Muzeul Kunsthal din Rotterdam (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Judecătoria Sectorului 5 a arestat, marţi, la cererea procurorilor DIICOT, trei români, suspectaţi că ar fi autorii jafului de la muzeul Kunsthal.

Autorii furtului voiau să dea foc tablourilor din cauza situaţiei generate, potrivit reprezentanţilor DIICOT, precizând că există o interceptare în acest sens.

"Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso

"La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse

"Waterloo Bridge" de Claude Monet

"Charing Cross Bridge" de Claude Monet

"Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin

"Autoportrait de Meyer de Haan"

"Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici