Video VIDEO. În luna mai 1990 a început procesul lui Nicu Ceauşescu. Cum a decăzut moştenitorul dinastic

  • În luna mai 1990 a început la Sibiu procesul lui Nicu Ceauşescu
  • Fiul cel mic al cuplului Ceauşescu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.
  • A fost învinovăţit de moartea a 102 persoane în timpul Revoluţiei din 1989.
  • A fost eliberat în 1992 din motive medicale.
2248 afișări
Ştii că Nicu Ceauşescu a fost fiul cel mai mic al cuplului Ceauşescu. În decembrie 1989 a fost prezentat la televiziune după ce a fost capturat de manifestanţi. În mai 1990 a început la Sibiu procesul în care a fost acuzat de moartea a 102 persoane în zilele Revoluţiei, când era prim-secretar al judeţului.

După patru luni a fost condamnat la Bucureşti la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav şi la cinci ani pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Judecătorul care a instrumentat cazul lui Nicu Ceauşescu a fost Doru Viorel Ursu, ulterior devenit ministru de Interne.

În luna iunie 1991, cauza lui Nicu Ceauşescu a fost rejudecată iar schimbarea încadrării juridice i-a redus pedeapsa la 16 ani de închisoare. În 1992 a rămas valabilă numai condamnarea pentru port ilegal de armă şi încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. După detenţia la Aiud şi Jilava, Nicu Ceauşescu a fost pus în libertate condiţionată pe motive medicale.

A murit în septembrie 1996, la Viena, unde aştepta o intervenţie chirurgicală după ce a fost diagnosticat la Bucureşti cu hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene şi ciroza hepatică cronică. Nicu Ceauşescu a considerat căderea comunismului în România „o lovitură de stat pe fondul unei revolte populare”.

 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici