George Gaynes, un star al seriei de filme "Academia de Poliţie", a murit la vârsta de 98 de ani - VIDEO

Actorul George Gaynes, care a jucat rolul comandantului distrat şi cu ifose Eric Lassard în filmele din seria "Academia de Poliţie/ Police Academy", a murit luni, la vârsta de 98 de ani, după cum a anunţat fiica artistului, informează BBC.

947 afișări
Imaginea articolului George Gaynes, un star al seriei de filme "Academia de Poliţie", a murit la vârsta de 98 de ani - VIDEO

George Gaynes, un star al seriei de filme "Academia de Poliţie", a murit la vârsta de 98 de ani (Imagine: Captura Video)

Gaynes a jucat în toate cele şapte filme din seria "Academia de Poliţie" şi a apărut, alături de Dustin Hoffman, în filmul nominalizat la premiile Oscar "Tootsie", unde a interpretat rolul bărbatului ce se îndrăgosteşte de alter ego-ul feminin al lui Hoffman. De asemenea, George Gaynes a fost protagonistul sitcom-ului "Punky Brewster", difuzat în anii '80 de televiziunea americană NBC.

Jonathan Howard, cel ce i-a fost agent pentru un timp îndelungat, a declarat pentru The Hollywood Reporter că moartea lui Gaynes este o "pierdere tristă, deşi acesta a trăit o viaţă lungă, îndestulătoare".

George Gaynes, pe numele lui real George Jongejans, s-a născut la Helsinki şi a crescut în Franţa, Marea Britanie şi Elveţia.

A fost un cântăreţ talentat, iar după Al Doilea Război Mondial, s-a mutat în Statele Unite şi s-a angajat la Opera din New York, înainte de a debuta pe Broadway.

A avut multe apariţii în emisiuni de televiziune, printre care se numără "Mission: Impossible", "The Six Million Dollar Man" şi "Hawaii Five-0".

Gaynes s-a retras din activitatea artistică în anul 2003, după ce a jucat alături de Ashton Kutcher şi Brittany Murphy în comedia "Just Married".

A fost căsătorit cu actriţa Allyn Ann McLerie, iar cei doi au avut împreună o fiică, Iya Gaynes Falcon Brown. Fiul său, Matthew, a murit în urma unui accident de maşină, în 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici