Google a colectat ilegal date private în Coreea de Sud pentru programul StreetView

Poliţia sud-coreeană deţine elemente care dovedesc că Google a colectat ilegal date private pentru programul său controversat StreetView, care repertoriază, cu fotografii, străzi şi clădiri din mai multe ţări, între care şi Coreea de Sud, a anunţat joi presa locală.

90 afișări
Imaginea articolului Google a colectat ilegal date private în Coreea de Sud pentru programul StreetView

Google a colectat ilegal date private în Coreea de Sud pentru programul StreetView (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unitatea de poliţie specializată în lupta contra infracţionalităţii cibernetice a decodat date stocate pe hard-uri utilizate de StreetView şi a găsit elemente arătând că datele au fost colectate în mod ilegal, potrivit agenţiei de presă Yonhap.

Poliţia a confirmat această informaţie, dar nu a dorit să ofere detalii.

"Am găsit note şi conţinutul unor e-mail-uri, dar şi mesaje schimbate între serviciile de mesagerie instantanee prin reţeaua Wifi", a declarat un oficial din cadrul poliţiei, citat de Yonhap.

Angajaţi ai Google, în Coreea de Sud şi Statele Unite, au declarat în cadrul anchetei că nu ştiu ce s-a colectat, a adăugat agenţia sud-coreeană.

Poliţia a percheziţionat sediul Google din Seul, în august, şi a confiscat mai multe hard-uri.

Google şi-a exprimat joi regretul "că a colectat printr-o eroare" date personale şi a anunţat că va coopera cu poliţia şi autorităţile sud-coreene din domeniul telecomunicaţiilor.

"Obiectivul nostru final este să ştergem aceste date, conform obligaţiilor noastre legale şi în consultare cu autorităţile competente", a adăugat gigantul american, într-un comunicat.

Lansat în 2007, Google StreetView furnizează vederi panoramice tridimensionale ale străzilor, permiţând utilizatorilor să se deplaseze virtual, dar acest serviciu a declanşat o serie de polemici, în mai multe ţări.

În mai 2010, Google a dezvăluit că maşinile care parcurgeau, pentru companie, străzile din peste 30 de ţări, cu scopul de a face fotografii, au colectat, printr-o inadvertenţă, date personale (în special e-mail-uri şi înregistrări video), transmise prin Wifi pe stradă.

Gigantul din domeniul Internetului şi-a cerut scuze, în mai multe rânduri, pentru această colectare de date private, dar autorităţile din aproximativ zece ţări au deschis anchete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici