Google a donat două milioane de dolari pentru Wikipedia

Fundaţia Wikimedia, care asigură funcţionarea enciclopediei colaborative online Wikipedia, a primit o donaţie de două milioane de dolari din partea Google, sumă care îi va permite să finanţeze operaţiunile curente şi să investească în infrastructuri tehnice.

77 afișări
Imaginea articolului Google a donat două milioane de dolari pentru Wikipedia

Google a donat două milioane de dolari pentru Wikipedia

Suma donată de Google reprezintă un sfert din totalul de opt milioane de dolari primiţi de Wikimedia în perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2010, în cadrul celei mai recente campanii de strângere de fonduri. Campania este cea mai de succes de până acum şi are ca obiectiv să acopere un buget de circa 9,4 milioane de dolari necesar pentru funcţionarea Wikipedia în perioada 2009-2010.

"Wikipedia este unul dintre marile succese ale internetului", a declarat Serghei Brin, unul dintre cofondatorii Google. "Acest vast depozit de informaţii generate de comunităţile de internauţi reprezintă o resursă de o valoare inestimabilă pentru toţi", a adăugat el.

Wikimedia este o organizaţie cu scop nelucrativ, cu sediul la San Francisco şi care are numai 35 de angajaţi. Site-urile sale primesc peste 364 de milioane de vizitatori unici pe lună, ceea ce îi permite să se claseze pe poziţia a cincea în topul celor mai vizitate pagini online din lume.

Disponibilă în 270 de limbi, Wikipedia, care nu publică niciun fel de conţinuturi publicitare, include peste 14 milioane de articole, din care 3,05 milioane în engleză, şi este scrisă şi editată de peste 100.000 de voluntari.

Donaţia plasează Google în topul principalilor donatori ai Wikimedia, alături de donaţiile făcute de fundaţia filantropică Alfred P. Sloan (trei milioane de dolari în 2008) şi de fondatorul site-ului de licitaţii online eBay, Pierre Omidyar (2 milioane de euro în 2009).

Wikimedia a explicat că majorarea clară a bugetului său pe parcursul acestui an fiscal (+77%) are ca obiectiv să finanţeze angajarea a nouă persoane în cadrul echipei şi achiziţionarea de echipamente tehnice care să ofere site-ului "capacitatea să primească un public tot mai mare şi să includă noi funcţionalităţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici