Google îl omagiază joi pe Les Paul, printr-un logo special

Google şi-a modificat joi logoul de pe pagina principală, pentru a-i aduce un omagiu chitaristului şi inventatorului american Lester William Polsfuss, cunoscut sub numele Les Paul, de la naşterea căruia s-au împlinit 96 ani.

602 afișări
Imaginea articolului Google îl omagiază joi pe Les Paul, printr-un logo special

Google îl omagiază joi pe Les Paul, printr-un logo special (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pentru a celebra un eveniment special din întreaga lume sau din istorie sau pentru a omagia personalităţi ale culturii mondiale, Google, motorul de căutare cel mai utilizat în lume, obişnuieşte frecvent să îşi modifice celebrul său logo. Cu timpul, aceste logouri au devenit din ce în ce mai interactive şi uneori chiar ludice.

Internauţii îşi aduc cu siguranţă aminte de logoul special creat pentru a marca aniversarea naşterii scriitorului francez Jules Verne sau de cel care le permite să utilizeze online versiunea originală a jocului Pac-Man, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări.

Joi, Google celebrează 96 de ani de la naşterea, pe 9 iunie 1915, a chitaristului şi inventatorului american Lester William Polsfuss, cunoscut ca Les Paul. El a fost unul dintre pionierii chitarelor electrice din gama "solid body" şi un inventator a tehnicilor de interpretare în muzica rock. Les Paul a murit pe 12 august 2009.

Gibson, unul dintre cei doi mari fabricanţi de chitare electrice, alături de compania americană Fender, şi-a câştigat notorietatea pe plan mondial graţie modelului Les Paul lansat pe piaţă în 1952.

Logoul Google de joi le permite internauţilor să se joace cu corzile unei chitare electrice virtuale folosind cursorul mouse-ului sau câteva taste de pe tastatura computerului (selectând mai întâi butonul plasat în partea de jos a acestui logo aniversar).

Google a anunţat că pentru noul logo s-a utilizat o combinaţie de programe JavaScript, HTML5 Canvas (pentru a desena corzile chitarei), CSS, Flash (pentru sunet). Programe precum Google Font API, goo.gl şi App Engine au fost şi ele utilizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici