Grupul de hackeri Anonymous ameninţă cu noi atacuri informatice de Anul Nou

Grupul de hackeri Anonymous a ameninţat cu lansarea unor noi atacuri informatice de Anul Nou, la o săptămână după ce a descărcat mii de date personale de pe site-ul agenţiei de analiză Stratfor.

949 afișări
Imaginea articolului Grupul de hackeri Anonymous ameninţă cu noi atacuri informatice de Anul Nou

Grupul de hackeri Anonymous ameninţă cu noi atacuri informatice de Anul Nou (Imagine: Shutterstock)

Într-un comunicat publicat joi pe Internet, membri ai grupului Anonymous care se autointitulează "AntiSec" anunţă că pe 31 decembrie vor lansa atacuri vizând "multiple ţinte din cadrul forţelor de ordine (americane), de la un capăt la altul" al Statelor Unite.

Grupul de hackeri a revendicat un atac împotriva Stratfor şi a postat un link spre ceea ce ei prezintă a fi o listă a clienţilor agenţiei de analiză de informaţii, pe care figurează, între alţii, Departamentul american al Apărării, subcontractori din sectorul securităţii şi giganţi din domeniul ITC ca Apple sau Microsoft.

În comunicatul postat joi, Anonymous publică link-uri către 75.000 de nume, date ale unor carduri de credit şi parole care aparţin acestor clienţi.

Hackerii au difuzat, de asemenea, link-uri care oferă acces la informaţii personale ale unui număr de 860.000 de persoane înscrise pe site-ul Stratfor, între care 50.000 de adrese electronice ale unor membri ai administraţiei americane.

În comunicatul redactat pe un ton emfatic şi belicos, grupul îndeamnă comunitatea hackerilor, pe care o califică drept "armate din umbră", să utilizeze aceste informaţii cu scopul de a combate "opresiunea celor bogaţi şi puternici".

Anonymous mai afirmă că informaţiile descărcate nu erau criptate, lucru care le-a facilitat atacul, o informaţie de natură să stânjenească agenţia Stratfor, al cărui site continua să fie inaccesibil vineri, la o săptămână de la atac.

Patronul agenţiei Startfor George Friedman a anunţat că site-ul îşi va relua activitatea după o "revizie completă". Agenţia le-a oferit membrilor săi o protecţie informatică împotriva furtului de date pentru o perioadă de un an.

Anonymous a postat duminică imagini prezentate ca chitanţe ale unor donaţii către organizaţii de caritate, utilizând conturile clienţilor Stratfor.

În total, hackerii afirmă că au obţinut informaţii bancare ale unui număr de 90.000 de clienţi, utilizate în operaţiuni în valoare de peste un milion de dolari.

Gruparea Anonymous a devenit cunoscută după ce a efectuat numeroase atacuri informatice în întreaga lume. În august, hackerii au piratat site-ul Ministerului sirian al Apărării, în semn de protest faţă de reprimarea mişcării de contestare a regimului lui Bashar al-Assad.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici