Hackerii profită de o lacună a versiunilor mai vechi ale Internet Explorer

Compania Microsoft a avertizat marţi că piraţii informatici profită de o lacună dezvăluită recent la unele dintre versiunile mai vechi ale navigatorului său Internet Explorer (IE).

52 afișări
Imaginea articolului Hackerii profită de o lacună a versiunilor mai vechi ale Internet Explorer

Hackerii profită de o lacună a versiunilor mai vechi ale Internet Explorer (Imagine: www.techworld.com)

Compania americană a precizat că această lacună care permite piraţilor să lanseze atacuri informatice este prezentă la versiunile Internet Explorer 6 şi Internet Explorer 7 ale aplicaţiei.

"Suntem la curent cu atacurile menite să profite de această vulnerabilitate", explică Microsoft. "Vom continua să supraveghem acestă situaţie şi vom reînnoi acest avertisment dacă situaţia se schimbă".

Hackerii pot profita de această eroare pentru a prelua controlul asupra calculatoarelor de la distanţă.

Noua versiune Internet Explorer 8 şi o versiune mai veche, Internet Explorer 5, nu sunt afectate, precizează Microsoft.

Acest avertisment nou survine la mai puţin de două luni după ce Microsoft a postat online o aplicaţie pentru remedierea unei lacune a navigatorului Internet Explorer 6, care a fost folosită de piraţi pentru a ataca în special Google.

Indiferent de motorul de căutare utilizat, cea mai bună protecţie împotriva piraţilor informatici constă în utilizarea ultimei sale versiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici