Harvey Keitel şi Gerard Depardieu filmează la Sighişoara, din 12 septembrie

Harvey Keitel şi Gerard Depardieu filmează la Sighişoara, din 12 septembrie, pentru filmul "Ipu - Convicted to Life", în regia lui Bogdan Dreyer, informează un comunicat.

561 afișări
Imaginea articolului Harvey Keitel şi Gerard Depardieu filmează la Sighişoara, din 12 septembrie

Gerard Depardieu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul este o coproducţie internaţională (România/ Germania/ Belgia/ Italia), al cărui scenariu semnat de Anuşavan Salamanian şi Bogdan Dreyer are la baza nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici, iar în distribuţie figurează, alături de vedete precum Gerard Depardieu, Harvey Keitel, Laura Morante şi Hubert Damen, o serie de actori români de succes, printre care Alexandru Bindea, Gheorghe Visu, Nicodim Ungureanu, Adina Cartianu, Daniela Nane.

Nuvela "Moartea lui Ipu", de Titus Popovici, a mai fost ecranizată sub titlul "Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte", în 1972, de Sergiu Nicolaescu.

Acţiunea se desfăşoară spre sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un mic sat din Transilvania. Trupele germane cer viaţa a zece localnici în schimbul unui soldat german dispărut. Cei din sat se hotărăsc să îl sacrifice pe prostul satului pentru a salva viaţa celor zece, dar planul lor nu este atât de simplu precum pare.

Gérard Depardieu s-a născut pe 27 decembrie 1948 şi este unul din cei mai cunoscuţi actori francezi. Depardieu a câştigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere în cinematografie, inclusiv o nominalizare la premiile Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", şi un premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun actor pentru rolul său din filmul "Cartea verde".

Harvey Keitel a apărut în ultimii ani pe afişul filmului "Comoara Naţionala: Cartea Secretelor" (2007) şi în "Ticăloşi fără glorie" (2009), dar şi în "O familie de coşmar" (2010). Actorul american a făcut roluri memorabile în "Crimele din Mica Italie/ Mean Streets" (1973), "Thelma şi Louise" (1991), "Reservoir Dogs" (1992), "Pianul" (1993), "Pulp Fiction" (1994). A fost nominalizat la Oscar pentru rolul din filmul "Bugsy" (1991).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici