Helen Mirren, desemnată cea mai bună actriţă de teatru la gala Laurence Olivier Awards 2013. Lista completă a câştigătorilor

Helen Mirren a fost desemnată cea mai bună actriţă britanică de teatru la gala Laurence Olivier Awards 2013, ce a avut loc duminică seară, la Royal Opera House din Londra.

313 afișări
Imaginea articolului Helen Mirren, desemnată cea mai bună actriţă de teatru la gala Laurence Olivier Awards 2013. Lista completă a câştigătorilor

Helen Mirren (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Helen Mirren, în vârstă de 67 de ani, a câştigat acest trofeu cu rolul reginei Elizabeth a II-a din piesa de teatru "The Audience", de Peter Morgan. Piesa pune în scenă întâlnirile private săptămânale dintre suverana britanică şi cei 12 premieri din fruntea guvernului britanic în cele şase decenii de domnie ai reginei.

Mirren nu este deloc străină de această partitură, întrucât actriţa britanică a câştigat premiul Oscar, în 2006, cu acelaşi rol, în filmul "The Queen".

Colegul ei din distribuţia piesei de teatru "The Audience", Richard McCabe, s-a impus la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar, interpretându-l pe fostul premier britanic Howard Wilson.

Potrivit bbc.co.uk, producţia "The Curious Incident of the Dog in the Night-Time" s-a impus la şapte categorii de premii, egalând astfel precedentul record deţinut de piesa "Matilda", stabilit în 2012.

Această producţie, regizată pe baza unui roman de Mark Haddon, a fost desemnată cea mai bună piesă de teatru, iar Luke Treadaway - care interpretează rolul unui adolescent în vârstă de 15 ani, suferind de autism - a fost desemnat cel mai bun actor principal.

Colega sa de distribuţie Nicola Walker a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un rol secundar.

Printre ceilalţi câştigători ai galei de duminică seară s-au numărat Michael Ball şi Imelda Staunton, desemnaţi "cel mai bun actor dintr-un musical", respectiv "cea mai bună actriţă dintr-un musical", pentru rolurile lor din producţia "Sweeney Todd".

La categoria "cea mai bună piesă nouă" s-a impus producţia "Top Hat". Concepută ca o celebrare a muzicii şi a dansului din anii 1930, această piesă s-a impus la alte două categorii: "cea mai bună coregrafie" şi "cel mai bun design de costume".

Piesa "Billy Elliot" a fost recompensată cu trofeul Radio 2 Audience Award, desemnat pe baza voturilor publicului.

Un premiu special a fost decernat coregrafei Gillian Lynne, care a lucrat la peste 50 de spectacole, inclusiv la două producţii celebre - "Cats" şi "The Phantom of The Opera". Dramaturgul şi romancierul Michael Frayn a primit şi el un premiu special.

Gala Laurence Olivier Awards a avut loc la Theatre Royal din Londra şi a fost prezentată de Sheridan Smith şi Hugh Bonneville. Premiile Laurence Olivier sunt decernate în fiecare an de Society of London Theatre, iar învingătorii sunt stabiliţi de un juriu din care fac parte atât profesionişti din industria teatrului, cât şi spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici