În căutarea revoluţiei pierdute. Episodul 7 - Unde sunt morţii Timişoarei?

Intervenţia criminală a armatei nu reuşeşte să înăbuşe ci, din contră, amplifică revolta eroică a timişorenilor care se ridicaseră împotriva dictaturii lui Ceauşescu. Oamenii continuă să îşi revendice în stradă libertatea, iar numărul victimelor creşte.

1565 afișări
Imaginea articolului În căutarea revoluţiei pierdute. Episodul 7 - Unde sunt morţii Timişoarei?

În căutarea revoluţiei pierdute. Episodul 7 - Unde sunt morţii Timişoarei?

Răniţii sunt căutaţi de Miliţie, iar unii dintre ei sunt împuşcaţi pe patul de spital. Timişorenii care îşi caută rudele şi prietenii în spitale nu mai dau de urma lor, pentru că în zilele de 18 şi 19 decembrie 1989 are loc una dintre cele mai abominabile crime ale dictaturii.
 
La ordinul Elenei Ceauşescu, 43 de cadavre sunt furate din spital, aduse la Bucureşti şi incinerate în secret. Cenuşa umană este vărsată într-o canalizare.
 
Muncitorii de la crematoriul din Bucureşti, martori incomozi, sunt închişi şi, cel mai probabil, ar fi fost lichidaţi, dacă pe 22 decembrie 1989 nu ar fi fost găsiţi şi eliberaţi.
 
Supravieţuitori şi martori cheie vorbesc despre desfăşurarea acestei crime oribile.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici