Incendiu într-un muzeu din centrul Parisului

Un incendiu a izbucnit în clădirea Muzeului de Ştiinţă şi Industrie din Paris, în cursul nopţii de miercuri spre joi, fiind răniţi doi pompieri, informează site-ul publicaţiei franceze Le Figaro.

152 afișări
Imaginea articolului Incendiu într-un muzeu din centrul Parisului

Incendiu într-un muzeu din centrul Parisului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Incendiul a izbucnit în clădirea Muzeului de Ştiinţă şi Industrie, situată în arondismentul al XIX-lea din Paris, în cursul nopţii de miercuri spre joi, când au fost mobilizaţi peste 100 de pompieri şi au fost trimise 25 de autospeciale la faţa locului.

Autorităţile au reuşit să stingă incendiul după şase ore, atrăgând atenţia asupra posibilităţii de a reizbucni.

"Există mereu un risc de a reizbucni la nivelul celor două săli de cinema", a precizat comandantul Gabriel Plus, purtătorul de cuvânt al Departamentului de pompieri din Paris. El a precizat că doi pompieri au suferit răni uşoare în timpul intervenţiei, fără a exista alte victime. Nicio persoană nu se afla în clădire în momentul în care incendiul s-a declanşat.

Partea de sud a clădirii în care a izbucnit incendiul se afla în construcţii, sistemul de alarmă nefiind pornit. Incendiul s-a extins în mai multe săli ale muzeului, în special în sălile de cinema şi cele de expoziţie, pe o rază de 10.000 de metri pătraţi. "Sistemul de alarmă trebuia repornit de dimineaţă", a adăugat Gabriel Plus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici