Înscrierile pentru Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria au început

Înscrierile pentru cea de-a noua ediţie a Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria, care se va desfăşura în perioada 18 - 26 august, au început, termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor fiind 7 iunie, ora 23.59, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

132 afișări
Imaginea articolului Înscrierile pentru Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria au început

Înscrierile pentru Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria au început (Imagine: Facebook)

Trupele de tineri actori din întreaga ţară se pot înscrie la cel mai amplu proces de educaţie alternativă prin artă dedicat liceenilor din România: Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria. La finalul perioadei de preselecţie, nouă dintre trupele înscrise vor avea şansa de a-şi prezenta spectacolele de teatru pe scena Casei de Cultură din Alexandria, în faţa publicului Ideo Ideis compus din tineri participanţi, artişti de renume, oameni de cultură, profesionişti din diverse domenii, comunitatea locală şi mentorii festivalului - Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu şi Marius Manole.

Pentru a participa la Ideo Ideis, trupele de liceeni trebuie să consulte ghidul trupelor aplicante şi apoi să completeze formularul disponibil pe http://ideoideis.ro/inscriere. Începând din acest an, secţiunea "Competiţie" se transformă în "Spectacole de Teatru Tânăr".

"De opt ani, liceenii au tot venit şi revenit la Ideo Ideis nu pentru a câştiga premii, ci pentru întâlnirile fericite pe care festivalul le prilejuieşte invariabil. Ne-au spus-o constant, prin intermediul formularelor de feedback pe care le completează la finalul fiecărei ediţii, iar anul acesta am decis să renunţăm la ideea de competiţie şi să le oferim şansa de a juca în faţa publicului şi a invitaţilor noştri nu din postura de concurenţi, ci de tineri actori. Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu, cei la care, până acum, liceenii se raportau ca la nişte juraţi, devin mentori Ideo Ideis şi continuă să ofere îndrumare şi feedback participanţilor pe întreaga perioadă a festivalului", a declarat Alexandru Ion, cofondator al proiectului.

La fel ca în anii trecuţi, festivalul îşi deschide porţile şi către tinerii care vor să ia parte la atelierele de teatru tânăr, dramaturgie, coregrafie, scenografie, muzică & ritm şi educaţie vizuală, dar nu fac parte dintr-o trupă de teatru. Sesiunea de înscriere dedicată tinerilor din Alexandria va fi deschisă pe 12 mai, iar cea pentru publicul larg pe 10 iunie.

Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis a debutat în 2006, ca urmare a iniţiativei a trei liceeni din Alexandria - Andreea Borţun, pe atunci în vârstă de 15 ani, Oana Nedelea, în vârstă de 16 ani, şi Alexandru Ion, care avea 18 ani la vremea respectivă -, cărora cu două săptămâni înainte de începerea primei ediţii li s-a alăturat actorul Marcel Iureş, preşedinte onorific al festivalului.

În 2009, Ideo Ideis s-a bucurat de susţinerea sopranei Angela Gheorghiu şi a actorului englez, recompensat cu un premiu Oscar, Jeremy Irons.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici